Styrk din fordøjelse – inden julen smadrer den!

Facts

Maria Juhl

Maria er certificeret inden for holistisk sundhed, yoga og ayurveda, hos Deepak Chopra på Chopra Center University i Californien. Hun har haft sit eget firma siden 2006, hvor hun coacher og underviser firmaer og private inden for sund livsstil.

Hør Deepak Chopra fortælle om Marias arbejde her.

www.mariajuhl.com

@live_more_struggle_less

livemorestruggleless

December måned nærmer sig med hastige skridt, og du har måske allerede smidt pebernødderne og marcipanen i indkøbskurven? Det er forunderligt, som mange af os har det med at droppe de ellers så gode og sunde vaner, når julemåneden gør sit indtog. Ayurvedisk livsstil handler grundlæggende om at leve bevidst, og at gøre det, der er bedst for os hver især. Det er ikke en livsstil, der nødvendigvis tvinger os til afsavn, men snarere guider os til at mærke mere efter og blive inspireret til at gøre det gode for os selv.

LÆS OGSÅ: Leder du konstant efter drama i dit ellers perfekte liv?

Når vi er stressede eller på anden vis er i ubalance, så kan vi godt få modstand på det gode, og i stedet bilde os ind, at vi har brug for mange daglige kaffe- eller sukkerkicks eller at overarbejde for eksempel. Når vi gennem bevidste pause og tid til ro mærker efter, så vil det være tydeligt, hvad vi har lyst til at byde vores krop, og hvornår vi skal sige stop. Derfor er bevidstheden og nærværet med os selv første skridt til et godt helbred i den kommende tid. 

Derudover er der små, simple tips, vi kan benytte, til at styrke vores fordøjelse, så den bedre kan klare strabadserne i vente. 

Men start med at blive klar på, hvordan din fordøjelse har det lige nu? Hvis du kan svare ja til følgende udsagn er du godt kørende: 

• Jeg føler mig let og energisk efter et måltid

• Jeg går regelmæssigt på toilettet – min. en gang om morgenen

• Jeg har en uafbrudt energi dagen igennem

• Jeg har indre drive, hvilket blandet andet betyder, at jeg handler på de ting, jeg sætter mig for.

Hvis du ikke kan svare ja til ovenstående, så er din indre ild svækket. Ilden repræsenterer vores evne til at fordøje og forbrænde og ikke kun fysisk, men også vores følelser og oplevelse. Og derfor hænger en stærk fordøjelse sammen med et stærk indre drive – altså evnen ti at sætte et mål og gå efter det, og evnen til at tage en “dårlig” oplevelse og vokse af den. Når vi styrker vores fordøjelse, styrker vi også vores handlekraft og omvendt. Start i dag med at styrke din indre ild gennem følgende morgenpraksis:

* Stå op samme tidspunkt hver morgen (senest kl. 7) og drik et stort glas lunkent vand tilsat citron

* Sørg for at have god tid om morgenen, så du kommer på toilettet hver morgen

* Brug 5-10 min. hver morgen på at lukke øjnene, tage et par bevidste åndedræt, og sætte din intention for dagen: Hvad ønsker jeg at få ud af denne dag?

* Drik ingefær te inden måltiderne og/eller brug ingefær i maden  

Ønsker du flere gode tips til at styrke dig selv inden julen, så du dels mærker dig selv bedre og dels har boostet din fordøjelse, så vær med til LIVE webinar på torsdag kl. 20.30-21 i min Facebook gruppe MER livsenergi. Kan du ikke være med live, så er videoen at finde på væggen bagefter.

Meld dig ind i gruppen og tryk deltager i eventen her.

Givet i kærlighed <3
Maria

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide