Sundhed er mere end kost og motion

Hvordan er man sund? De fleste vil nok svare, at det er man, når man motionerer regelmæssigt, spiser en sund og varieret kost samt undgår usunde ting såsom rygning og store mængder alkohol. Men hvad med den mentale og sociale sundhed? Er det noget, du overhovedet tænker over i forbindelse med din sundhed?

LÆS OGSÅ: Hold varmen under løbeturen i vinterkulden

Der er den traditionelle forståelse af sundhed, hvor fokus ligger på sund kost og motion. Men der er faktisk også en retning indenfor sundhedsforståelsen, som hedder det brede sundhedsbegreb. Og det er muligvis en retning indenfor sundhed, rigtig mange af os kunne have stor glæde af at gøre brug af. 

Det brede sundhedsbegreb tager nemlig fat i noget af det, rigtig mange af os glemmer i forhold til vores sundhed. For vi kan træne nok så meget, og spise nok så sundt, men hvad betyder det for vores liv, hvis vi i virkeligheden føler os ensomme og/eller triste, eller ligefrem ulykkelige? 

Sundhed er ikke kun fysisk, og det kan mange af os lære noget af, når vi skærer ned på kvalitetstiden med kæresten eller børnene, fordi vi føler os forpligtede til at skulle afsted til træning flere gange om ugen, for at vi kan være sunde. Eller vi hygger os ikke ligeså meget, som vi burde til parmiddagen, fordi vi bliver nødt til at sige nej tak til den gode mad og vinen, fordi vi skal opretholde den sunde kost. 

Så i stedet for at være alt for fanatisk omkring kost og motion, bør du måske, hvis du ikke føler dig helt så glad og social, som du kunne og burde være, være mere opmærksom på, hvilke begrænsninger din forståelse af sundhed giver dig selv og dit liv. Find hellere en balance, hvor du også medtager din sociale og mentale sundhed.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og