[single_post_category_name]

Derfor kan du ikke undgå ømhed efter træning ved udstrækning

Vi har vist alle sammen prøvet det. Dagen, eller måske endda et par dage, efter træningen er vi simpelthen så ømme i musklerne. Har du oplevet at blive komfronteret med det der spørgsmål: “Huskede du at strække ud?” eller ”Så har du vist ikke strukket ordentlig ud” fra andre i den forbindelse? Der er nemlig rigtig mange, der tror, at ømhed i musklerne efter træning kan undgås, hvis blot man strækker ud. Men det er faktisk en forkert antagelse.

LÆS OGSÅ: Perform bedre fysisk med mental træning

Hvorfor bliver man overhovedet øm i musklerne, når man har trænet? Det gør man, fordi man ødelægger muskelfibrene. Det lyder måske voldsomt, men det er den måde, hvorpå vores muskler bliver stærkere. De ødelægges og bygges op igen stærkere, og det er derfor vi oplever, at vi bliver stærkere, når vi træner vores muskler. Du vil nok opleve, at jo længere du træner, jo mindre øm vil du blive med tiden efter din træning. Det skyldes, at dine muskelfibre ”vænner” sig til at blive ødelagt. Men det betyder samtidig også, at du ikke får lige så meget ud af din træning længere, og du nok skal forny den lidt. Ømhed i musklerne er faktisk et godt tegn på, at du har gjort det helt rigtigt, hvis du gerne vil være stærkere.

Grunden til, at man ikke kan undgå at blive øm ved at strække ud efter sin træning har simpelthen noget at gøre med, at udstrækning ikke går ind og restituerer, eller heler, vores muskler. Det er der kun to ting, der gør, og det er hvile og den rette kost.

Men er udstrækning så ligegyldig? Langt fra faktisk. Det er nemlig vigtigt at bibeholde smidige muskler og led, da det forebygger skader. Og det kan du kun gøre ved at strække ud. Derfor kan udstrækning være en rigtig god ”cool-down” til din træning, hvor du strækker de forskellige muskler ud i minimum 45-60 sekunder, for at det har en egentlig effekt. Men du skal ikke tro, at det kan redde dig fra ømhed i morgen 😉

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide