[single_post_category_name]

8 måder at komme mavefedtet til livs

Vi kender det næsten alle sammen, og specielt op til sommerperioden hvor vi drømmer om de flader maver og at kunne være bikini-klar til de mange kommende strandture. Men maven kan være et af de mest besværlige steder for en kvinde at tabe sig.  Nogle gange virker det som det er ligegyldigt hvor mange mavebøjninger vi tager eller hvilken diæt vi går på, vores maver vil bare ikke give slip på de sidste men få uønskede kilo fedt. Om du har knoklet længe eller først skal til at starte at skære ned på fedtet, er vi her med alle de tips og tricks du behøver, for at få buk med fedtet, en gang for alle!

LÆS OGSÅ: Beauty inside out

1. Drik tequila (oh yes!)
Undersøgelser viser at man ved at drikke tequila kan tabe sig. Du tænker sikkert, nej hvad? Sagen er den, at den plante som tequila er lavet af indeholder naturligt sukker kaldet agave. Agave er ikke stivende og sørger for at ens blodsukker ikke vil stige.

Det er faktisk sådan at hvis man indtager agave kan man sænke sit blogsukker niveau mens man samtidigt producere hormonerne GLP-1, som hjælper dig med en længerevarende mæthed. Men misforstå os ikke 😉 Vi siger ikke at tequila hjælper dig til at blive tyndere. Men hvis du er på vagt overfor din talje og gerne vil nyde en lækker drink, så skal du helt sikker gå efter en tequila.

2. Drik mere vand
Hvis listen dog bare udelukkende bestod af drinks, men det gør den ikke. Det gode gamle vand gør også mirakler. Der er en tusinde vis af årsager til at vand hjælper på vægttab. Drikker man vand før et måltid, bliver man ikke dehydreret og sender mentale respondenter fra maven til hjernen om at du er tilfredsstillet. Dehydrering kan gør dig mere sulten end du er, så at drikke vand før et måltid regulere denne sult.

3. Gå tidligt i seng
Diæt og motion kan gør mirakler, men uden en god nats søvn, kan du stress og udkøre din krop og skabe flere stresshormoner. Stress holder på fedtet, og særlig omkring maven. Når kroppen ikke fungerer optimalt, vil fedtet nemlig ophobe sig. Derfor er det vigtigt og den bedste måde hvorpå man kan skære ned på de ekstra kilo. Og hvem kunne ikke bruge en ekstra lille en på øjet 😉

4. Yoghurt
Der er to ting vi skal forstår når det gælder yoghurt og hvordan det kan hjælpe. Først og fremmest har undersøgelse vist, at en øgning i ens kalkindtag brænder mere fedt. For det andet, er indtagningen af mad med probiotika (sagt på dansk.. yoghurt, sauerkraut og kombucha), hjælper med at opbygge maven med sunde bakterier. Med en god og sund bakteriebalance i maven, vil man se et tydeligt fald med oppustet mave, som kan forveksles med mavefedt. Og der er da også en lille bonus, da yoghurt også indholde protein som sørger for en længere mæthed.

LÆS OGSÅ: Oppustet? Disse fødevarer kan være synderne!

5. Spis mere fedt (af den gode slags)
Det virker måske ulogisk, men bestemte typer af fedt kan faktisk hjælpe dig med forbrænde det stædige mavefedt. Det centrale her er at vælge det umættede fedt såsom oliven olie, neutral peanut butter, og oliven. Det viser sig at kropsfedt ophober sig mindre ved større indtag af umættede fedtsyre sammenlignet med samme indtag af mættet fedt. Ligeledes er ens kost med det umættede fedt forbundet med øget daglig fysisk aktivitet. Dog er det vigtigt at huske, at kalorier fra rige fødevarer på disse sunde fedtstoffer også kan ophobe sig hurtigt, så en god regel at have i baghovedet er at gøre alt med måde, ligesom med tequila.

6. Avocado
Avocadoer er endnu en god fedt bekæmper med umættede fedtsyre. Avocadoer indeholder en sjælden form for sukker, kaldet Mannaheptulose, som sænker ens overskyndende insulin niveauer der netop forhindre dig i at gemme på fedtet. Udover det, gør avocadoens høje indhold af mikronæringsstoffer og sunde umættede fedtsyre holde det dig mæt i længere tid. Ja, også er der jo også en anden grund til at spise avocadoer. De er super lækre og guacamole er da også perfekt til tequila. Vi siger det bare 😉

7. Kombination af cardio og styrketræning
Mavebøjninger er cool og det, men at skulle ramme specifikke områder virker ikke altid. Nøglen er at lave mere træning for hele kroppen, specielt træning der inkludere et miks af cardio og styrketræning. Mens alle ønsker the magic bullet, er den sørgelige sandhed at kan udvælge specifikke steder at tabe sig – som de eneste steder. Den eneste måde hvorpå man kan tabe sit mavefedt er gennem fornuftig og moderat calorie diæt og høj intens træning, det sætter fut i stofskiftet og opbygningen af muskler. Når du træner regelmæssigt, vil alle dine systemer i kroppen fungere ordentligt, hvilket betyder at du forbrænder mere fedt mens du styrker dine muskler. Mavefedtet vil høre sig til fortiden hvis du blot sætter igang.

8. Skær ned på kulhydraterne
Ikke alle kulhydrater er dårlige for dig, men dit forbrug af forarbejdet kulhydrater burde holdes på et minimum. De er nemlig ikke blot fedende, men også afhængighedsskabende og sluger din energi. Ved at erstatte kulhydrater fra sukker og søde sager med korn, kerner og frugt vil betydeligt hjælpe på mavefedtet.

Og til alle spaghetti elskere derude, kan et alternativ eventuelt være spaghetti squash. Det nedsætter nemlig også vores krops insulin og fremhæver det sunde blodsukker gennem dagen.

LÆS OGSÅ: 15 måder at snyde dig selv mæt på

Du kan godt! Mavefedt er et luret monster, men kan bekæmpes. Ved at lave få forandringer i forhold til kost, og ved at træne hele kroppen og få afstresse så meget som muligt, tja, så vil vi være i stand til at sige farvel, en gang for alle, til det uønskede fedt!

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide