Detox – sådan gør du!

Facts

Maria Juhl

Maria er certificeret inden for holistisk sundhed, yoga og ayurveda, hos Deepak Chopra på Chopra Center University i Californien. Hun har haft sit eget firma siden 2006, hvor hun coacher og underviser firmaer og private inden for sund livsstil.

Hør Deepak Chopra fortælle om Marias arbejde her.

www.mariajuhl.com

@live_more_struggle_less

livemorestruggleless

Efter den hårde vinter, har vores krop i den grad brug for en detox – men hvordan er det lige man gør, og hvad skal der til? Forfatter og sundhedsekspert, Maria Juhl, guider dig her til hvordan du bedst kan hjælpe din krop og komme igang med din egen detox!

LÆS MERE: Inspiration til sunde mellemmåltider

I vores kultur kan de fleste godt lide at ting ser pæne og renlige ud på overfladen. Vi går op i boligindretning, den rigtige make-up, smart tøj og god hygiejne. Men hvordan har dit indre det? Mange af os går tilsvarende mindre op i, om det, vi putter i munden, er rene og naturlige madvarer. Dybest set kan din krop kun genkende, afkode, og fordøje naturlige råvarer. Når vi indtager kunstig mad med tilsætningsstoffer og stimulanser, som kaffe, sukker og alkohol, så skaber vi affaldsstoffer i vores indre. Og det er ikke kun vores krop, der samler affaldsstoffer, men også sindet, når det ophober stress, uforløste følelser eller konflikter. Heldigvis er kroppen stærk og sindet modstandsdygtigt, så langt hen af vejen kan vi kompensere og udrense, men jeg anbefaler dig at bruge lidt tid her i foråret på at give dig selv en gave, der vil løfte din energi, nemlig udrensning og genopbygning.

Foråret er nemlig på trapperne, og det er en god tid til forårsrengøring – både i det ydre, men også i det indre efter vinteren. Når det er vinter, har vi det med at bevæge os mindre, trøstespise lidt mere og akkumulere flere uønskede giftstoffer og mere fedt. Men hvad skal der til for fysisk at slippe affaldsstoffer, ophobet fedt og stagneret energi?

Der findes simpelthen så mange udrensnings- og fastekure på markedet, og der er stor forskel på, hvad der er godt for os. Ifølge sundhedsvidenskaben ‘ayurveda’ er vi hver især unikke, idet vi har vores egen krop-sind konstitution, kaldet ‘dosha’. Hvis du ønsker at udrense, er der selvfølgelig nogle generelle tips, du kan bruge, men der vil også være individuelle forskelle på, hvad der giver god effekt for dig. Den blide type udrensning, alle kan benytte sig af, handler dog om at tage én uge uden kød, alkohol, kaffe, sukker og mælkeprodukter, hvor du kun spiser letfordøjelige vegetariske retter og gode juicer og urteteer.

Skal det være en anelse mere avanceret og effektivt, så kan du tilføje en juice-fastedag i weekenden. Eller tage på et udrensningsretreat, hvor der også er fokus på genopbygning efter udrensningen. Det er nemlig vigtigt, du ikke bare hopper tilbage, hvor du var før, mandag morgen. Giv i stedet dig selv god tid til at genopbygge med alt det gode og nærende, og gen-introducér helst langsomt de madvarer, du ikke kan undvære.

Tag evt. med mig på ayurveda urban retreat i dagene op til påske. Du kan læse mere her. 

God fornøjelse med forårsrengøringen!

Maria Juhl

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive