Hudproblematikker – er det dig?

Facts


Chloe N. Bjoerk hjælper dagligt kvinder ud af hormonelle ubalancer, depression og kropsskam. Chloe er stifter af Health Mentor Uddannelsen, hormonforløbet: Skab naturlig (hormon)balance og online forløbet Simple Detox. Hun er fast skribent på ChriChri, hvor hun med en holistisk tilgang lærer os alle om sundhed, hormoner og opbyggelse.

Har du også meget fokus på din hud? Ja, det kan jeg faktisk godt forstå. Det er nemlig sådan, at din hud dækker ca. 2 kvadratmeter af din krop! Din hud er et af dine største udrensningsorganer, som du har.

LÆS OGSÅ: Sådan sætter du gang i din fedtforbrænding

Hvis du oplever ubalancer med din hud, såsom akne, eksem, tørhed, farveforskelle eller andet, så er denne artikel noget for dig.

I min verden handler problematikker med huden b.la. om sorg, tarm, for lidt fedtstof (god olie) og dit immunforsvar, derfor er det top vigtigt, at vi sætter ind for at støtte bedst op.

Oplever du, at din hud ‘taler’ meget?

Hvis du oplever eksem, er det så vigtigt, at du begynder at minimere dit indtag af korn, svin og mælk, simpelthen fordi det forværrer dine hudlidelser. Er du usikker på, hvorvidt det er sandt, så tag mit skriv som en udfordring eller prøve at undgå det i 14 dage og se, hvad der sker. Det kan være en god ide at tage et før og efter billede og for virkelig at kunne se forskellen.

Korn irriterer tarmen og påvirker dit immunforsvar. Mælk giver betændelse i kroppen, og svin indeholder utrolig meget syre. Derfor er alle tre elementer, som påvirker din hud. Find inspiration til mad uden korn og mælk her.

En anden ting du skal have fokus på, er at undgå så mange kemikalier i din hverdag, som muligt. Se om du kan udskifte dine fødevarer med økologi, begynd at bruge plejeprodukter, der er købt hos helsekosten og som også er økologiske, skift dit plastisk ud med træ, keramik og metal, og køb dit vaskepulver hos helsekosten. Mærk efter og se, hvad der sker..

Det er også vigtigt, at du, så vidt det er muligt, stopper med at ‘lukke’ din eksem inde, ved at bruge medikamenter, der mindsker det. Jeg ved, det er irriterende, grimt og til tider giver smerte, men ved at ‘kapsle’ din eksem inde med kemisk medicin, gør det ikke problematikken bedre, du flytter bare smerten. Se nedenfor, hvordan du kan støtte naturligt op og få fokus på at støtte din tarm, udrensning og immunforsvar, og så lover jeg, at det bliver så meget bedre, du skal bare have lidt tid og tålmodighed.

Ting du kan gøre:

– Det er vigtigt at støtte dit immunforsvar så godt som muligt, og vi ser en klar sammenhæng mellem eksem og indtag af korn og mælk, derfor gå uden om det og få en masse grøntsager i stedet for. 

– Få masser af rent vand, gerne over 2 liter dagligt til at udrense din hud.

– Det er vigtigt, at du booster dit immunforsvar og tarmsystem med olie. Både i form af hørfrøolie eksempelvis fra Nyborggaard, hvor du tager 3 spsk. dagligt, og en god fiskeolie. Vi anbefaler fiskeolie Nordic Naturals, ca. 3 gr. i alt pr. dag. Kan købes her.

– Du skal også støtte din tarmflora. Probiotic er levende bakterier, som allerede findes i din tarm og din er en hjælpende støtte for din optagelse og immunforsvar. Find det bedste på markedet her.

– Calendula-salve og -dråber bruges ved hudirritation og dårligt helende sår, samt ved sensitiv hud, solbrændthed, inflammation og ømme brystvorter.

– Mercurius-Heel S Tabletten understøtter behandling af inflammatoriske tilstande og hudsygdomme såsom bylder og karbunkler

– Hamamelis-salve er god ved blødning i huden, åreknuder og karsprængninger. 

– Sulfur comp. Heel tabletter ved eksem-lignende hudlidelser og kløe. 

– Schwef-Heel dråber til kroniske hudsygdomme, kløe og eksem.

– Echinacea som dråber støtter immunforsvaret og er derfor vigtig.

– Traumeel-salve og -dråber er opbyggende og healende (bruges ikke ved åbne sår, da der er lidt alkohol i).

– Fedisan-salve gives ved inflammation i huden, gerne ved eksem – den naturlige binyrerbarkhormon-salve.

Mange af produkterne finder du i din lokale helsekost.

På gensyn 🙂

– Chloe N. Bjoerk

________________________

Pssst.. Chloe afholder et gratis webinar om dit stofskifte, din skjoldbruskkirtel og dit hormonsystem d. 30. April. Du kan tilmelde dig lige her.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide