Skal jeg vælge en kur, kostplan eller?

Facts


Marie Louise Cramer

Holistisk livsstilscoach og ejer af Cramers Studie.

Se mere til Marie Louise på cramersstudie.dk, @marielouisecramer, & @cramersstudie

Det er det evige spørgsmål, og der er mange forskellige svar. Her kan du læse hvad jeg tænker om netop dette.

LÆS OGSÅ: Drop træningen med god samvittighed

Et utal af kure og slankebøger dikterer, hvordan du skal spise. Ofte skal du udelukke bestemte fødevarer i din kost. De fleste taber sig da også, når de fra den ene dag til den anden stopper med at spise ris, brød, kartofler og pasta. Det samme gælder, hvis du hopper på en juice- eller detoxkur, eller hvis din personlige træner giver dig en kostplan på 1.200 kcal. Du kan sagtens leve stringent efter en kostplan eller en kur – i hvert fald i en periode – men hvad sker der på den anden side? Når kuren er slut, er en typisk reaktion, at du giver dig selv en belønning; nemlig lov til at skeje ud med din kost. 

Du kender sikkert denne tankegang: ‘Når jeg er færdig med den her kostplan om tre uger, så fortjener jeg virkelig en stor burger med fritter og en biograftur med bland-selv-slik‘. 

I min optik er det en meget kortvarig løsning at følge en kur eller en kostplan. Du slår nemlig formentlig bare autopiloten til, når du lever efter en kostplan. Hvis ja, så vil du stille og roligt søge tilbage til dine gamle vaner på et tidspunkt – og hokuspokus, så er du tilbage, hvor du startede. Hvorfor så ikke i stedet spise mad, du nyder, og som er sund?

LÆS OGSÅ: Sådan taber du de sidste svære kilo 

Det svære er at tabe sig, og det skriver jeg ikke for at virke flabet. Men den virkelige udfordring er at ændre dine vaner, så du kan holde fast i dine resultater. I stedet for kure og kostplaner skal du nu lære din egen sunde kost at kende. Du skal lære at kigge på din kost og vide, hvordan du justerer i den. Det nytter ikke, at jeg giver dig en kostplan. Hvad lærer du af det? Du lærer kun at spise min kost, ikke din – og i al fremtid giver du alligevel ikke spise min mad 😉 

Husk på.. Der findes ingen forbudte fødevarer, det handler om mængder og målsætning <3

. . . . 

Husk – du kan altid følge med på min blog: marielouisecramer.dk eller min Instagram: @marielouisecramer

XX Marie Louise

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og