[single_post_category_name]

Kan du ikke styre din sukkertrang?

Åh der kan være SÅ mange grunde til, at du ikke kan styre dine stimulanser. Når vi går og dulmer, er det jo ofte af en grund.

LÆS OGSÅLider du af østrogen dominans?

Kender du til?

– Ustyrlig sukkertrang

– For meget lyst til kaffe

– Rygning, måske ryger du i smug?

– Træthed og manglede overskud

– Til tider trist

Den søde sukker – ja, den har jo det med at gøre os lidt halvlykkelige. Vi bliver sådan godt afhængig af den efter meget kort tid ved indtagelse, og så har den med at blive en følgesvend. Jeg siger ofte, at det er lige som en grib, der sidder på ens skulder, som får lov til at styre lidt for meget 🙂

Men er det egentlig et problem?
Altså personligt synes jeg altid, at der er et problem, når vi lader noget andet styre os. Når vi ikke helt har vores frie vilje. Ofte når du har lyst til sukker, så er det mere p.g.a abstinenser, end fordi det er virkelig lækkert.

Forstil dig virkelig at gøre noget ud af det – altså gå i Sommerbird og købe det chokolade, der ser allerlækrest ud og så nyde det ene stykke som ovenikøbet også indeholder gode næringsstoffer, sammenlignet med f.eks. en Marsbar fra 7-eleven.

Det som nok er det største problem med sukker, altså hvis du spørger mig – er helt klart dets påvirkning på vores mindset og nervesystem..

Vores nervesystem er et meget fintfølende og detaljeret system, som er med til at sætte en masse processer i gang. Ofte når vores nervesystem bliver tricket for meget af stimulanser udefra; en bil der kører vildt, en mand der råber eller indtag af hurtige kulhydrater. Ja, så kan det give udspil i dit indre. Du kan lige pludselig blive nervøs for at buschaufføren kører galt, bliver hurtig forskrækket over ambulancen, som kommer forbi med fuld udrykning eller andet.

Sukker påvirker dit system på mange måder.

En ting er, at det er en enorm energi på meget lille areal, som din krop skal forholde sig til. Derudover er din krop bygget til at få gode næringsstoffer fra indtag af mad og det kan man ikke sige, at sukkerindustriens produkter indeholder. Alt dette påvirker din tarm, din lever og dit insulinudskillelse, som så senere påvirker dit mindset og energifordeling.

Det der sker er, at energi (sukker) kommer ind og bliver omdannet og optaget og sendt til blodet, hvor insulin skal sørge for, at det kommer ud til celler for at blive brugt – problemet med alt dette er, at det er enorm energi, som kroppen skal presse i gennem for at ende ved 0 igen.

Så er det tid til at gøre noget andet?

Altså en god olieshot går du aldrig galt i byen med! Olie er med til at balancere dit blodsukker og derved også nervesystem og dit mindset – tror du mig ikke – så prøv, det beviser sig selv! Et olieshot kan indeholde 2 spsk koldpresset og økologisk olie, gerne hørfrøolie fra Nyborggaard, dertil kan du presse citron eller appelsin over og så er det bare ned med det. Start gerne dagen sådan.

Alpha Lipion Acid har jeg nævnt før og gør det gerne igen 🙂 Alpha Lipion Acid er en aminosyre, der forbrænder glukose til energi, og derfor er den super vigtig for dig, der har noget med dit insulin og blodsukker, oplever mange cravings og gerne vil tabe dig. Tag gerne 100-200 mg. dagligt. Du kan købe den her.

Chloe afholder i aften et gratis webinar om tristhed, depression og sukkertrang. Bliv klogere på din krop, hvordan du gør op med træthed, tristhed og sukkertrang. Tilmeld dig webinaret lige HER. Kan du ikke være med, så tilmeld dig alligevel, call’et bliver nemlig sendt ud til dig efterfølgende 🙂

Vi ses snart igen 🙂

– Chloe N. Bjoerk

———————————————————

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til Chloe på chloebjoerk@currame.com, via www.currame.com eller via instagram @chloebjoerk.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide