[single_post_category_name]

Skab nye vaner på ferien

Af Maria Juhl

Desværre falder mange af os tilbage til ubevidste vaner under ferietiden. Vi forbinder måske det at have fri og have lyst til at forkæle os selv med knapt så sunde vaner. Måske spiser vi mere junk, flere søde sager, drikker mere alkohol, sover og bevæger os mindre? Og måske vi ligefrem bruger en del af ferien på at stresse, være irriteret på og skændes med vores kære, når vi nu pludselig er sammen 24/7?

LÆS OGSÅ: Sådan får du trænet på din ferie

Det kræver en hvis portion overskud, at ændre sine gamle vaner til nye livgivende vaner, men findes der i virkeligheden et bedre tidspunkt at gøre dette end under ferie? Det er IKKE svært, og kræver ikke anstrengelse, men i stedet at DU beslutter dig for det. At du dybest set føler, du selv er det værd. I ferien har du for det meste bedre tid, så hvorfor ikke optimere din selvkærlige sundhed denne sommer? Med selvkærlig mener jeg, at du i stedet for at bruge pisken og gå til ekstremerne, slet og ret gør det gode for dig selv? Spiser det der er godt for dig, bevæger din krop, som den har lyst, får mentale pauser, og giver tid til at nyde nuet fri fra mobiltelefon og mailboks. I det hele taget gør det, dit indre egentlig kalder på.

Hvad har du brug for denne sommer?

Måske ved du ikke 100%, hvad dette gode er for dig? Når vi har travlt kommer vi desværre ofte langt væk fra at mærke os selv, så jeg foreslår, du starter ferien med en mentalt timeout. Tag et par timer i dit eget selskab, gå en tur i naturen, tag et par dybe åndedræt, og svar dernæst på nedenstående spørgsmål i din notesbog.

I forhold til den forestående ferie:

– Hvad ønsker jeg at føle?

– Hvad ønsker jeg at være?

– Hvad ønsker jeg at gøre?

– Hvem ønsker jeg at være sammen med?

– Hvad ønsker jeg dybest set at tage med mig fra min ferie?

Her får du tre gode tips til, hvordan du får du en selvkærlig og sund sommer. Du kan læse flere gode tips på min blog her.

Tid til dig:

Ja, vi mennesker er forskellige, og nogle af jer får garanteret energi af at være sammen med andre, men mange vil sikkert, ligesom jeg, samle energi ved at have nogle stunder alene. Alle de nedenstående forslag kan være måder at få tid til dig, men måske er der også andre ting, der giver dig energi. For mig kunne dette være en god kop kaffe i naturen, at læse en spændende bog eller interessant magasin, en gåtur med god musik i ørerne eller daglig tid til ansigts- og kropspleje.

Mental timeout:

Læg telefonen væk! Der er ingen tvivl om, at noget af det, der stresser vores sind allermest, er følelsen af hele tiden at skulle være på. Vi slapper ikke af, når vi er online! Det tror vi måske, men det giver IKKE hjernen den pause, den har brug for dagligt. Tillad dig selv timer hver dag i ferien, hvor telefonen bliver hjemme. Og skulle du have brug for dit kamera, så sæt din telefon på flyfunktion for at markere overfor dig selv (og andre), at du er “offline”. Du kan også tilbyde dine børn hjælp til denne ro ved også at få dem til at lægge telefoner (og andre spilmaskiner) væk.

Find indre ro:

Hvad så når dit sind bliver uroligt og keder sig uden distraktion fra din telefon? Mange begynder at spise mere i ferien, men prøv i stedet at aflede opmærksomheden og få et sandt break ved at meditere. Videnskaben viser, at bare 12 minutters meditation om dagen gør underværker. Det er ikke svært, og du kan endda lade dig guide. Jeg anbefaler dog, at du finder nogle meditationer, du kan downloade, så du kan være “offline”, imens du mediterer. Jeg hjælper dig gerne her!

Læs resten af mine tips her.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide