Lider du af mange myggestik?

Facts

Chloe hjælper til dagligt kvinder ud af hormonelle ubalancer, depression og kropsskam. Chloe er stifter af Health Mentor Uddannelsen, hormonforløbet: Skab naturlig (hormon)balance og online forløbet Simple Detox. Hun er fast skribent på ChriChri, hvor hun med en holistisk tilgang lærer os alle om sundhed, hormoner og opbyggelse.

Er du også hårdt ramt af myggestik her om sommeren? Så er du ikke den eneste. Men der er råd for, hvad du kan gøre for at undgå det.

Undgå myggestik!

B1 (thiamin) kaldes for det ”moralske vitamin” da det virker på det mentale livssyn og nervesystemet generelt. Thiamin som et bivirkningsfrit og uskadeligt anti mygge- og moskitomiddel, da det giver en særlig karryagtig lugt, som myg og moskitos ikke kan lide. Myg bider altså kun, hvis der er mangel på B1. Du kan derfor forebygge ved at tage ekstra 100-300 mg B1 vitaminer dagligt. Start ca. 1 måned inden sæsonen, og stop når sæsonen er slut.

LÆS OGSÅ: Hjælp din krop ud af din allergi – sådan gør du

Thiamin er den mest ustabile af alle B-vitaminerne. Det nedbrydes let af luft, vand, koffein, alkohol, østrogen, tilberedning af mad og tilsætningsstoffer, og derfor er det vigtigt at få din B1 dosis i en god vitaminpille.


Du kan også lave din egen myggespray uden kemi

Myggespray til kroppen 

15 dråber æterisk lavendelolie
15 dråber æterisk citrongræsolie
100ml koldpresset olie

Smør udsatte steder på kroppen ind i olien, gerne flere gange dagligt. Hvis du bruger den til børn, kan du smøre lidt på deres håndled for at se, om de reagerer på olierne. Obs: Citrusolier kan give eksem, hvis huden udsættes for sol, så brug kun olien i skyggen og om aftenen.

LÆS OGSÅ: Søvnmangel? Så galt kan det gå! 

Myggespray til huset

50 dråber æterisk lavendel olie
50 dråber æterisk citrongræs olie
750ml vand

Bland det hele sammen sprayflaske og ryst det godt, spray det dagligt rundt i dit hjem.


Hvis skaden er sket

– Smør stikkene med Traumeel eller Calendeel salve – begge salver er fra Heel og købes i en helsekost.

– Du kan også anvende bagepulver til at trække noget af den kløende gift ud af huden. Bland natriumbicarbonat med lidt vand til en fast grød og smør på.

Du kan se mere fra Chloe på InstagramFacebook eller Currame.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide