Har du en binyre-kropstype?

Facts

Chloe hjælper til dagligt kvinder ud af hormonelle ubalancer, depression og kropsskam. Chloe er stifter af Health Mentor Uddannelsen, hormonforløbet: Skab naturlig (hormon)balance og online forløbet Simple Detox. Hun er fast skribent på ChriChri, hvor hun med en holistisk tilgang lærer os alle om sundhed, hormoner og opbyggelse.

Vi er nået til den sidste type i denne omgang, og jeg har glædet mig sådan til at fortælle dig om den!

Binyrerne er nogle vigtige kirtler i din krop, som styrer mange af dine vigtigste hormoner. De sidder i lige ovenpå nyrerne i din lænd. De er med til at producere hormoner som kortisol, adrenalin, noradrenalin, pregnenolon, aldosteron, progesteron, østrogen, testosteron og DHEA. De står derfor for dine stresshormoner, og der igennem håndteringen af stress psykisk og fysisk. De er med til at regulere din væskebalance, din vægt, dit blodsukker, dit immunforsvar, din energiproduktion og meget mere.

Binyre-kropstypen
Ved balance: Muskuløs og slank
Ved ubalance: Æbleform – fedtaflejring på mave

En binyre-kropstype er stærk, slank og kommer egentlig ret hurtig til at se trænet ud. De er høje med lange arme, ben og fingre, ikke for store bryster og numse – måske mere lige-op-og-ned. De har mange muskelceller og har derfor en høj forbrænding. Deres ansigt kan være kvadratisk bygget, lidt ligesom Sandra Bullock eksempelvis.

En binyretype elsker bevægelse – bogstaveligt talt. Er du denne type, så elsker du bevægelse i livet og at røre din krop i dagligdagen – Hvis du ikke oplever bevægelse i dit liv – ja, så mistrives du!

I relationer med andre tager du hurtigt lederrollen, ofte fordi du synes,at du er den bedste, og at de andre er for langsomme – og så er du bare god til at finde overblikket og uddelegere opgaverne. Du er handlekraftig, og der er aldrig langt fra tanke til handling. Du er en powerfuld kvinde med ben i næsen, som er praktisk anlagt. autoritær, tolerant, impulsiv, konkurencedygtig og kan være dominerende og kontrollerende. Hvis andre skulle beskrive dig, ville de sige, at du har masser af selvværd – du selv vil måske mene, at det mere er selvtillid, som du har masser af.

Er du leder, så har du høje krav til dine ansatte – Er du ikke leder, så har du høje krav til de mennesker, du har omkring dig og ikke mindst til dig selv. Du er en person, der går efter det, du vil – koste hvad det vil.

Er du en, der har svært ved at bede om hjælp? Så kunne du meget vel være binyretypen! Af en eller anden grund ligger du værdi i at klare dig selv, om det er store eller små ting – men ved at bede om hjælp, vil du faktisk mærke en lille befrielse – det er nemlig rart at mærke, at man ikke skal klare det hele selv. Du er powerfuld og kan have en overbevisning om, at du altid skal fremstå stærk men det behøver du ikke!

Du har ofte mest energi om eftermiddagen/aftenen og holder mere af at træne på det tidspunkt end om morgenen. Du kan lide at presse dig selv, og faktisk har du en høj tolerance overfor fysisk smerte.

LÆS OGSÅ: Hvad fortæller din kropsform om dit hormonsystem?

Du er generelt god til at håndtere stressede situationer og kan blive ret høj af at være stresset.På den anden side: Har du været stresset for længe – ja så tærer det på dig. Du får rander under øjnene, hængende hud og rynker.

Det vil sige, at du kan brænde lyset i begge ender og faktisk gå ned med stress.Egentlig skyldes det, at du vil nå så meget på kort tid og meget gerne 100 procent perfekt.Det gør, at du bliver ufleksibel, træt, sur og stædig både fysisk og mentalt.

Er din lever overbelastet, så kan du hurtigere blive vred og skælde ud, især hvis du spiser for meget rødt kød, fede fødevarer og drikker alkohol.

Ved ubalance vil en binyrekropstype ligne et æble. Simpelthen fordi at der bliver udskilt for høje niveauer af kortisol, som er med til at lagrer fedt omkring organer- fedt på maven. Derved kan du sagtens opleve tarmproblematikker, forhøjet blodtryk og kolesterol samt åreknuder og blodsprængninger på benene. Du lagrer hurtigt ekstra fedt på kinderne, men man kan stadig fornemme dit kvadratiske ansigt!

De mest klassiske tegn ved ubalance er ofte: Handler over evner (mærker ikke egne behov), dårlige søvnmønstre, tankemylder og bekymring, stress, diabetes, ledsmerter, galdesten, udmattelse, allergier, hovedpine/migræne, dårlig hukommelse og vægtøgning.

Øgede mængder kortisol i kroppen kan sænke dit stofskifte, og derfor taber du dig ikke, som du plejer – du skal virkelig kæmpe for det! Du kan også have tendens til at producere flere mandlige hormoner, som f.eks. kan give mørke hår på steder, hvor du bestemt ikke ønsker det!

Jo mere du stresser – des mere stiger kortisolniveauet, og derved falder progesteronniveauerne i kroppen, som kan påvirke din menstruation, give flere hedeture og PMS-tegn.

Ting du ofte craver:
– Alt med salt!
– Sukker
– Koffein
– Nikotin
– Rødt kød og fedt på kød
– Alkohol eller rødvin
– Fødevarer, der marineres i eddike med salt

Du skal være opmærksom på at få nok vand, frugt og grøntsager igennem din dag!
Når du er sulten, har du tendens til at “presse den for meget” og vente med at få mad, hvor du så ender i en situationen, som handler om liv eller død for at få mad (eller så slukker du helt din sultfølelse!). Møder man dig i dette sekund, er du kort for hovedet og ret sur. Når du har fået mad, er du tilbage i det gode gamle: En stærk kvinde, impulsiv, god til kommunikation og løsningsorienteret.

Er du træt igennem din dag, er det ofte om formiddagen eller lige omkring klokken 15.00 – støt gerne med naturlig lakrids her, f.eks. fra Amarelli (købes i helsekosten).Lakrids booster dine binyrer og giver energi til hjernen.

LÆS OGSÅ: Er din kropstype et timeglas?

Den kost, der er mest sund for dig, er: Masser af basiske fødevarer igennem din dag – altså grøntsager. Spis gerne mindre rødt kød og få masser af gode antioxidanter og fedtstoffer på din mad! Kokosolie har vist sig at sænke stressniveauerne i kroppen. Brug gerne Himalaya salt over din mad – det vil dine binyrer elske dig for!

Kropstyperne (hormontyperne)
Har du læst om kropstyperne (hormontyperne) her på ChriChri og er lidt forvirret? Du genkender dig måske personligt her hos binyrekropstypen, men har mere en timeglas facon med fedt lidt over det hele? Tab ikke modet – du er bestemt ikke den eneste, der føler sådan!

Der er nemlig mange kvinder, som er ubalancerede – altså lever på en måde og ser ud på en måde, men hvor det ikke er kroppens første valg. Krop eller personlighed trives ikke 100 procent i det.

Der kan være mange grunde til at du er endt i denne situation.
Faktisk er det sådan, at du er en eller to typer mere end dentredje, altså du kan kende dig selv mere i to af typerne. Det er noget, der allerede bliver bestemt, når du ligger inde i din mors mave!

Du kan have oplevet forskellige ting i dit liv, som har fået dig væk fra din kerne. For eksempel kan du være opdraget til at være den stille pige (østrogen-kropstypen), men egentligt har meget krudt i numsen (binyre-kropstypen), og så har du lært at lægge låg på dig selv. No matter what, så vil det give bagslag senere hen i dit liv (altså nu!).

Noget andet kan være, at du igennem dit liv har fået nogle knubs – mødt en partner, der ikke behandlede dig godt, født et fantastisk barn, men som blev syg, oplevet mobning på arbejdspladsen, været økonomisk presset – uanset hvad du har oplevet, har det gjort indtryk på dig som menneske – enten positivt eller negativt. Har du i mange år lagt låg på dig selv – Så har du også svaret på, hvorfor du eksempelvis har svært ved at tabe dig – lige meget hvad du gør.

Du har altså stået i en situation, som du måtte skære arme og ben af for at komme igennem – altså sætte dine egne behov til side. Dette koster desværre i længden og kan være en af grundene til, at du sidder med ubalancer i kroppen i dag!

Det kan meget vel være, at du kan genkende dig i alle typerne, og det er der faktisk en god grund til. Det er nemlig sådan, at du indeholder det hele på en gang – kort sagt: Du er det hele på en gang! Det er bare sådan, at ofte er en eller to af typerne mere udviklet hos dig, og derfor er det mere frembrusende i din situation.

Personligt er jeg denne type, binyre-kropstypen – uden tvivl! Når jeg får en tanke, f.eks. denne om at skrive om disse tre kropstyper her på ChriChri – Ja, så går der ikke længe før Cecilie, webredaktøren på ChriChri, får en mail – hun er ret hurtig til at svare og vupti – så sidder du og kan læse om typerne på ChriChri 🙂

Der er fart over feltet og jeg elsker at have noget at rive i! Dertil er jeg også østrogen-kropstypen og har brug for ro og hygge, masser af kærlighed og dybe samtaler 🙂 Jeg kan se mig selv allermindst i skjoldbruskkirtel-kropstypen – men jeg kan bestemt også se, at jeg også indeholder de værdier!

Din kropstype fortæller en hel del omkring din personlighed, hormonsystem – herunder balance/ubalance, dine evner, din fysik og dit helbred!

Hvorfor er denne viden vigtig?
Det er den, fordi du skal bruge den til at gennemskue dig selv – du skal bruge viden fra de tre kropstyper til at hjælpe dig selv tilbage til din kerne. Når vi lever i overensstemmelse med vores essens – så lever vi et liv, der er fyldt med frihed, nydelse og kærlighed.

Kom med til 4 ugers gratis mini hormonkursus!

  • Trænger du til mere energi i din krop?
  • Oplever du hormonelle ubalancer, som du længes efter at sige farvel til?
  • Har du svært ved at tabe dig?
  • Oplever du tit hovedpine eller migræne?

Så er det vist tid til at gøre noget andet for dit hormonsystem!

Gennem 4 uger tager jeg dig med på en lille hormonrejse, som vil inspirere og gøre dig endnu klogere på dit hormonsystem. Uge for uge åbner jeg op for undervisning i binyrebalance, skjoldbruskkirtelbalance, østrogen, testosteron og progesteron balance samt undervisning i dine lykkehormoner.

Tilmeld dig hormonkurset her!

På gensyn! 🙂

– Chloe N. Bjoerk

________________________

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til Chloe på chloebjoerk@currame.com, eller via Instagram @chloebjoerk & @curra.me – du kan også kigge med på hendes hjemmeside www.currame.com 

 

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være