Hvad fortæller din kropsform om dit hormonsystem?

Facts

Chloe hjælper til dagligt kvinder ud af hormonelle ubalancer, depression og kropsskam. Chloe er stifter af Health Mentor Uddannelsen, hormonforløbet: Skab naturlig (hormon)balance og online forløbet Simple Detox. Hun er fast skribent på ChriChri, hvor hun med en holistisk tilgang lærer os alle om sundhed, hormoner og opbyggelse.

 

Har du nogenside tænkt over, hvorfor din kropsform kan være så anderledes fra f.eks. din venindes? Din kropsform fortæller faktisk en hel del omkring din personlighed, hormonsystem og fysiske krop!

LÆS OGSÅ: Hvorfor bliver vi hormonsyge?

Det er sådan, at når vi starter vores rejse i vores mors mave, er noget af det første der bliver dannet, de 3 kimblade. De tre kimblade henvender sig henholdsvis til mave-tarm-organerne, muskler-knogler-blod og nerver-hud-hjerne områderne.

Disse kimblade henviser også til en hormonkirtel hver især. Ofte er det sådan at en (eller to) af disse områder er mere repræsenteret hos os. Derfor kan du eksempelvis have større numse, have lettere ved at blive gravid og være mere sensitiv end din veninde.

Der er tre generelle fysiske mennesketyper:
Entoderm, mesoderm og ektoderm også kaldet somatotyperne, som blev grundlagt af psykologen Dr. William Sheldon tilbage i 1940’erne. Det var et emne, som den tyske psykiater Ernst Kretschmer (1888-1964) også legede med i hans tid.

De 3 typer:

Ektoderm refererer til kønsorganerne – hvor kroppen har det, som man kalder en pæreform

Entoderm refererer til skjoldbruskkirtelen – hvor kroppen har det, som man kalder en blanding imellem pære- og æbleform

Mesoderm refererer til binyrerne – hvor kroppen har det, som man kalder en æbleform

Uanset hvad du ser i spejlet, så vil du kunne skabe mere krops- og hormonbalance ved at kende til disse principper. 

“Den måde, du formes på, er styret af dine hormoner.”

Ekstra fedt på maven, ustyrlig trang til sukker og/eller kaffe samt manglende overskud kan indikere kortisolubalance.

Træthed, forstoppelse og tyndt hår tyder på problemer med skjoldbruskkirtelhormonerne.

Stor numse og lår, tynde skuldre og arme, mørke hår og dun forskellige steder på kroppen kan give mistanke om ubalance mellem testosteron og østrogen.

Din kropsform fortæller en hel del omkring din personlighed og hormonsystem, og det er bl.a. noget af det, som jeg fortæller nærmere om på mine hormonkurser. Lige nu kan du få et 4 ugers gratis hormonkursus med mig lige her.

På gensyn!

– Chloe N. Bjoerk

_____________________

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til mig på chloebjoerk@currame.com, via www.currame.com eller via instagram @chloebjoerk.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er