[single_post_category_name]

Hvorfor bliver vi hormonsyge?

Mange kvinder går desværre og døjer med overvægt, hormonelle ubalancer og stress.

  • Hver dag er cirka 35.000 danskere sygemeldt med stress.
  • 20 % af alle kvinder i Danmark oplever hormonubalancer.
  • 15-20 % af alle par oplever infertilitet.
  • Hver 7. kvinde i den fødedygtige alder lider af PCO (poly cystisk ovarier).
  • 545 danskere lider af diabetes
  • 3-4% af alle danskere lider af hypothyroidisme (ca. 20 millioner i USA). Der forekommer i Danmark 4000-5000 nye tilfælde af forhøjet stofskifte om året.

LÆS OGSÅ: Chloe Bjoerk: Klør det?

Dit hormonsystem har betydning for mange processer i din krop, herunder vægttab, din personlighed, dit tankeunivers, dine gavnlige og ikke gavnlige vaner, energiniveauer, kuldehåndtering, fordøjelse, glæde, sult, sexlyst, fertilitet og meget mere.

Hvorfor bliver vi hormonsyge, er ofte et spørgsmål, jeg får i min praksis, og det kan der være mange grunde til.

Dit hormonsystems balance er altafgørende for dit velbefindende, men hvad hvis jeg siger, at det egentlig kun er symptombehandling at arbejde med det endokrine system? Lad mig forklare..

For at dit hormonsystem overhovedet kan fungere som budbringer, som stimulering, som booster og skaber af energi – ja, så skal energisystemerne i hver en celle virke. For at de virker optimalt, kræver det en del næringsstoffer.

Et menneske på 70 kg. indeholder ca. 70 billioner celler. Det er celler, som hver især har en eller flere mitokondrier i sig, hvilket udgør et batteri. For at dette batteri fungerer, kræver det nærigstoffer som Q10, aminosyrer, B-vitaminer, magnesium og mange flere. Oplever du mangel på disse næringsstoffer, vil du over tid begynde at få symptomer som træthed, du vil have svært ved at tabe dig, være ekstra sukkersulten, få rynker, appelsinhud mm.

Dit endokrine system består af dine binyrer, som blandt andet udskiller kortisol, kortison, DHEA, adrenalin, nor-adrenalin, skjoldbruskkirtlen blandt andet udskiller T3 (triiodothyronin) og T4 (thyroxin) og kønsorganerne som udskiller østrogen, testosteron og progesteron.

En hormonproblematik kommer ikke fra den ene dag til den anden – Tværtimod er det ofte en ubalance, der har taget tid at udvikle.

Jeg vil bede dig om at ryste posen og forstå, at signaler som kuldeskærhed, en temperatur der går op og ned, tristhed, manglende overskud, tristhed omkring menstruation eller hedeture ved overgangsalder, er signaler fra din krop – din krop prøver at italesætte noget.

Min pointe er: Du kan sagtens foretage dig noget i din dagligdag, som din krop ikke har det godt med – måske det er noget, du har gjort i årevis og har lært hjemmefra.

For at vende en hormonel ubalance, så kræver det altså flere ting.

Du skal tilføre gode næringsstoffer til dine celler. Næringsstoffer, som booster dit immunforsvar, dine slimhinder og ikke mindst mitokondrierne i dine celler. Ofte er det desværre ikke nok at spise sig til disse næringsstoffer. For det første er der ikke det i vores mad, som der var engang (heller ikke det økologiske) og for det andet, så tror jeg, du har prøvet meget forskelligt allerede, måske gennem flere år og snart er løbet tør for tålmodighed.

Vi kan selvfølgelig ikke se bort fra kosten. Kosten kan detoxe kroppen, hvilket kan være lige det, din appelsinhud og tarm har brug for. Men for at nå helt i land, har kroppen behov for at få kosttilskud dagligt.

Hvis du sidder og har prøvet mange forskellige ting for dit helbred, og du måske er ved at være træt af at prøve, så bør du investere i kosttilskud, der har høj kvalitet og som indeholder nok næring i en pille.

Jeg vil generelt anbefale dig en god vitaminpille. Alle dine kirtler har brug for vigtige vitaminer og mineraler for at virke optimal. Så for at booste dine celler, så tag gerne en vitaminpille dagligt. Du finder den, jeg anbefaler, her.

Derudover er en af mine yndlingsvitaminer Q10. Q10 er en energiskaber, som du faktisk også selv skaber på celleplan. Den er vigtig for kroppens modstandskraft, da det er en stærk antioxidant, som er god for alle organer og beskytter vores celler.

Magnesium er et andet kosttilskud, som jeg bestemt vil anbefale dig. Magnesium er et vigtigt mineral, der indgår i alle celler kroppen. Det meste af den magnesium, der er i din krop, befinder sig i knoglerne, mens resten er fordelt på muskler og andet blødt væv.

Magnesium er blandt andet vigtig for dit stofskifte. Det er med til at skabe energi på celleplan, og det er med i den proces, der skal få dit hjerte til at trække sig rytmisk sammen.

B-vitaminer, som B6, B9 og B12 er også vigtige for dit hormonsystem. B-vitaminerne bruges til vores energiproduktion samt vores stofskifte, kulhydratstofskiftet og til aminosyrernes opbygning.

B6 aktiverer enzymer i kroppen og kan bruges til PMS-problemer. Den spiller først og fremmest en væsentlig rolle i aminosyre-stofskiftet (læs energi).

B9 er væsentlig for celledeling i kroppen. Der kræves B9 ved udnyttelsen af sukker- og aminosyrer. Derudover er den nødvendig for dannelsen af røde blodlegemer.

B12 spiller en central rolle i aktivering af proteiner, som folder DNA, RNA og proteiner.

B12 er væsentlig for et sundt nervesystem og for vækst og udvikling; B12 er nødvendig for udnyttelsen af fedtstoffer, proteiner og kulhydrater. Forbedrer koncentration, balance og hukommelse.

Du finder dem alle i den rette form og mængde i denne vitaminpille.

 

Få 4 ugers gratis mini-hormonkursus

Det er tid til at gøre noget andet for dit hormonsystem

Gennem 4 uger tager jeg dig med på en lille hormonrejse, som vil inspirere og gøre dig endnu klogere på dit hormonsystem. Uge for uge åbner jeg op for undervisning i binyrebalance, skjoldbruskkirtelbalance, østrogen, testosteron og progesteron balance, og jeg underviser i dine lykkehormoner.

Tilmeld dig her og få et 4 ugers mini-hormonkursus

På gensyn! 🙂

– Chloe N. Bjoerk

_________________________

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til Chloe på chloebjoerk@currame.com, eller via Instagram @chloebjoerk & @curra.me – du kan også kigge med på hendes hjemmeside www.currame.com 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide