8 gode grunde til at træne under din graviditet

Facts

Maria Dior er uddannet personlig træner med speciale i graviditet og vægttab. Derudover er hun gift og har tre børn. Løbende vil hun komme med guides til graviditetstræning og gøre os klogere på emner som graviditet, efterfødsel og fertilitet.

Du kan læse mere om Maria Dior på hjemmesiden mariadior.dk samt finde hende på Instagram: @mariadiordk

Det er godt for dig at træne under din graviditet. Det har du måske hørt før. Men hvis du ikke helt er overbevist endnu, kommer her 8 gode grunde til at træne under graviditeten.

LÆS OGSÅ: 5 gode og lindrende yogaøvelser til dig, der er gravid

Reducerer ryg – og lændesmerter, bækkengener og spændinger

Når du træner under din graviditet, er især din styrke og core-træning med på at forebygge smerter og skader. Relaxin er et hormon, som udløses, når du er gravid. Det gør alle dine ”bløde” muskler blødere, således at du mister kraft i musklerne. Derfor er det super vigtigt at styrketræne under din graviditet, samtidig med at du styrker din kernemuskulatur gennem effektive øvelser.

Sørg for at fokusere på øvelser, hvor du kan formå at holde opspænd i din core og bækken, mens du udfører øvelserne. Drop de lige mavebøjninger fra 2. trimester og frem og sørg for kontinuerlighed. Kom afsted eller lav øvelser derhjemme minimum 2 gange om ugen i mindst 25-30 min! Så er du godt kørende. Og lad nu endelig være med at tage råd fra andre, der ikke har en uddannelse indenfor træning – i hvert fald under din graviditet. Det er mange ting, du skal være opmærksom på, og har du specifikke problemer i ryg/bækken området, er råd fra en fitnessinstruktør altså ikke nok. Heller ikke, hvis vedkommende selv har været gravid. De skal være uddannede!

Og når det er sagt, så lad også være med at undlade træning, fordi du ikke ved, hvad du må og ikke må. Alle øvelserne på vores hjemmeside under ”gravid”-kategorien,  må du gerne lave. Og er du i tvivl om, hvad du ikke må, så se vores online webinar gratis på vores hjemmeside.

Det kan forebygge og ”behandle” svangerskabdiabetes.

Ok, et andet ord for at ”behandle” er ”holde nede” i denne sammenhæng. Det er ikke, fordi træning og kost kurerer din diabetes, men det kan på alle måder holde symptomerne nede og gøre din hverdag meget lettere. Når du træner, hjælper du kroppen med at balancere dit blodsukker, hvilket kroppen har svært ved, når du har svangerskabsdiabetes. Endvidere sørger motion og god kost for at supplere kroppen med de næringsstoffer, den har brug for, og på samme tid sørger du for at holde dit insulinniveau så stabilt som muligt. Den største årsag til diabetes under graviditeten, er inaktivitet og forkert kost. Sørg derfor for at forebygge svangerskabsdiabetes ved at holde dig aktiv og spise sundt. Hvis du har brug for inspiration til sunde opskrifter, kan du finde mange på vores blog.

Det forbedrer din holdning

Dit tyngdepunkt ændrer sig under din graviditet, og sørger du ikke for at bibeholde styrke i dine baglår, ryg og core, vil din holdning forfalde drastisk i løbet af 2. og 3. trimester, og kan resultere i rygproblemer. Ved at lave øvelser for din ryg, lænd og baglår, hjælper du din krop med at bibeholde styrken og dermed forbedre din holdning. Træning sørger også for, at du har mere kontrol over din muskulatur og finmotorik. Dette er også gavnligt efter fødslen, hvor de aller fleste mødre får en voldsom forringet holdning.

Det forbedrer din søvn

Træning reducerer stress og gør din krop træt. Studier har vist at regulær træning forbedrer gravides søvn markant. Fysisk aktivitet øger også søvnkvaliteten og forbedrer tiden, vi sover dybt på. Så hvis du, ligesom alle andre gravide, har liiiidt svært ved at sove godt, er træning helt klart at anbefale!

Det forbedrer din styrke, udholdenhed og kondition

Dette er ikke raketvidenskab, men alligevel vil jeg have lov til at nævne at kroppen trækker STORE fordele af din træning, når du er gravid. Du bliver både stærkere, hurtigere og mere udholdende, hvilket er godt for almene livsstilssygdomme og dit generelle helbred. Udover det er det også godt for din krop, når den under graviditeten har andre udfordringer end normalt. Sørg for at træne under din graviditet. Det er altså så vigtigt for dit velvære og din sundhed under hele svangerskabet!

Det forbereder din krop på fødslen og tiden bagefter

Ville du løbe et maraton uden at træne op til det? Måske, men jeg kan så fortælle dig, at det vil blive en hård og ulidelig erfaring, som du kun vil ønske dig ud af. En fødsel er lig med et maraton. Den varer som regel længere, men kroppen bruger mindst ligeså meget energi. Du skal derfor træne op til din fødsel på samme måde, som man træner op til alt muligt andet. Sørg for at udfordre dig selv med spændende øvelser og nye træningsrutiner. Sørg for at få pulsen op, og få styrken forbedret. Sørg for at træne din hjerne – gerne med mindfulness. Sørg for at give dig selv og din krop de allerbedste vilkår og det bedste udgangspunkt for en god fødsel, som du ved, du er i stand til at gennemføre.

Det forbedrer dit humør og energi og dermed babys forhold i livmoderen

Endorfiner er din ven. Og de kommer i et flow under og efter træning. Har du nogensinde fortrudt en træning? Nej vel?! Man får energi, man ikke vidste, man kunne få og bliver glad i låget af at træne. Desuden kan det forebygge efterfødselsdepression og give dig en positiv tankegang under din graviditet, som smitter af på babys forhold. Win-win situation for sure!

Det gør det lettere for dig at komme tilbage i form efter fødslen

Når du har været fysisk aktiv under din graviditet, har du lettere ved at komme tilbage i form efter fødslen. Ikke kun fordi din krop har et bedre udgangspunkt, men også fordi det ikke virker så uoverskueligt at begynde din træning igen.

Er du stadigvæk ikke overbevist?

Du er altid velkommen til at skrive til os, hvis du har spørgsmål til træning under din graviditet eller ønsker at prøve vores fit moms 2 be bootcamp.

Se vores hjemmeside for mere information!

Kilder:

http://jcsm.aasm.org/viewabstract.aspx?pid=29078

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være