Sådan får du dine mavemuskler til at samle sig igen

Facts

Maria Dior er uddannet personlig træner med speciale i graviditet og vægttab. Derudover er hun gift og har tre børn. Løbende vil hun komme med guides til graviditetstræning og gøre os klogere på emner som graviditet, efterfødsel og fertilitet.

Du kan læse mere om Maria Dior på hjemmesiden mariadior.dk samt finde hende på Instagram: @mariadiordk

De fleste kvinder vil opleve at mavemusklerne deler sig under en graviditet for at lave plads til baby. Dette er en naturlig proces og ikke noget man skal være bange for.

LÆS OGSÅ: 8 gode grunde til at træne under din graviditet

Efter fødslen skal kroppen restituerer og hele, hvilket indebærer at mavemusklerne langsom samles og finder på plads igen. Nogle vil dog opleve, at denne proces ikke sker af sig selv, og de skal derfor være ekstra opmærksomme på, hvilke bevægelser de laver i deres hverdag og gerne supplere med træning, der styrker kernemuskulaturen.

Tommelfingerreglen hedder sig, at ca. 8 uger efter fødslen, skal mavemusklerne have fundet på plads igen. Dette kan selvfølgelig variere, og derfor vil nogle kvinder opleve kortere eller længere tid.

Nedenfor giver vi dig gode råd, som kan hjælpe dig med at få styr på dine mavemuskler igen.

Sæt dig ikke lige op i sengen

Undgå mavebøjningen, når du sætter dig op i sengen. I stedet bør du rulle om på siden og presse dig op at sidde med armene. Når du sætter dig lige op, lægges der nemlig et pres på mavemusklerne, der vil modarbejde deres healing og i nogle tilfælde skubbe dem længere fra hinanden. Tænk derfor over, hvordan du sætter dig op. 

Drop at ligge i planke og lave masser af mavebøjninger

Af samme grund som tidligere, bør du droppe mavebøjninger og planke, da de lægger et unødvendigt pres på mavemusklerne. Dyrker du yoga eller pilates, bør du derfor være opmærksom på at undgå/mindske planke-lignende øvelser.

Lav øvelser, der styrker din kerne muskulatur

I stedet for planke og mavebøjninger bør du lave øvelser, hvor du styrker din kernemuskulatur. Øvelsen ”leg raise” i forskellige variationer er et godt eksempel på, hvad du gerne må lave. Her holder du overkroppen i gulvet under hele øvelsen og bruger i stedet benene som vægt til at træne core-muskulaturen.

Vær opmærksom på dine hverdagsbevægelser

Giv din krop tid til at hele og pres den ikke unødvendigt. Du bruger mavemusklerne, hver gang du løfter på dit barn. Når du bøjer dig forover og løfter dit barn op, bruges musklerne i din mave og lænd. Derfor bør du i stedet sætte dig ned i hug, tage dit barn ind til kroppen og bruge benene til at rejse dig igen.

Se mere om delte mavemuskler her.

GIVE AWAY

Vind et kostforløb – Se mere lige her:

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og