[single_post_category_name]

Er en juicekur mon noget for mig?

Det er et spørgsmål, vi ofte har stillet hinanden og os selv her på redaktionen. Nu skriver kalenderen så januar 2020, så hvad kunne være sjovere end at give hinanden en lille udfordring – en juice challenge, om man vil.

Normalt går vi slet ikke ind for at skippe solid food, og dem der kender os ved, at vi aldrig takker nej til croissanter eller kage! Så hvorfor i al verden kaster vi os pludselig ud i en juice/suppekur!?

Vores incitament for at prøve juicekuren er, at vi gerne vil udfordre hinanden lidt. Vi bruger rigtig mange timer i døgnet sammen på arbejdet, så vi har jo rig mulighed for at “holde øje” med hinanden, heppe på hinanden og give moralsk opbakning når vores cravings banker på døren.
Derudover har vi et ønske om at mærke sulten på den måde, hvor man bliver mindet om hvor ofte man faktisk bare snack’er et eller andet ligegyldigt, bare fordi man kan – og som man typisk slet ikke har brug for. Nogle gange er det meget godt, at blive mindet om at sætte pris på at forkæle sig selv med snacks eller lækkerier – men samtidig huske på at det hedder alt med måde. Det opdager man i hvert fald hurtigt, når man er halvvejs på sådan en juicekur, og bliver ramt af de ondeste eftermiddags-cravings

Vi har fået søde Anna fra Anna + Juicen til at sammensætte en lækker juice- og suppekur til os, som er spækket med økologiske grøntsager, superfruits, aktivt kul og blå spirulina! Vi er SÅ klar til at prøve hvordan det er at indtage ca 1500 kcal’s grønt om dagen!

Foto: Frederic Smith

Vores tanker og oplevelser fra dag 1 til 3:

Inden vi startede, gik der rigtig mange tanker på, om vi nu kunne overholde juicekuren. Bliver vi sultne? Hvad er egentligt tilladt, og hvad er ikke? Især vores webredaktør var bekymret for hvordan hun skulle klare det, da hun normalt er forholdsvis kræsen – hun blev positivt overrasket!

På førstedagen blev vi først ramt af en begejstring over at det jo faktisk gik legende let, især fordi juicerne jo virkelig bare smager så skønt! Men den følelse blev hurtigt erstattet af, at dagen pludselig føltes uendelig lang. Det var virkelig hårdt, og som om at det blev værre, jo mere vi talte om det (man kan jo ikke lade være med at tale om alt det mad, man pludselig tror man har lyst til!?). Så det besluttede vi os for IKKE at gøre. Der er jo ingen grund til at tænke på de croissanter vi gik glip af og normalt ville forsøde eftermiddags-krisen med. ‍♀️

Andendagen gik betydeligt lettere end førstedagen, og vi havde allerede vænnet os til at kosten udelukkende var flydende. Vi oplevede ikke den sædvanlige sukkertrang, og vi kunne mærke hvordan det at gennemføre “udfordringen” pludselig blev sekundært, og at den rare lette følelse vi havde indeni blev den primære drivkraft for at fortsætte. Vi havde da godtnok også et par “hangry” øjeblikke i dagens løb, men det er der som sådan ikke noget nyt i!

På tredjedagen føltes det som om vi aldrig havde levet af andet end juice og suppe. Jo jo – overdrivelse fremmer forståelse, men juicen blev ligesom et middel til, at vi sørgede for vores krop fik en masse gode sager indenbords. Vi havde faktisk ikke rigtig lyst til at skulle stoppe!

Efter juicekuren:

Da vi nåede til vejs ende, og havde gennemført juicekuren valgte vi selvfølgelig at vi skulle treat’e os selv med lidt godt fra vores “gode ven” og nabo – bageren! Vi kender godt til de faste sayings der er omkring juicekure, at “det er spild” eller, “man er tilbage i sine gamle vaner i løbet af 2 dage” – men croissanten var altså vores gulerod og skulderklap til os selv. Det vildeste var bare, at den slet ikke var særlig tilfredsstillende alligevel. Vi kiggede lidt småskuffede på hinanden, og måtte lægge hånden på hjertet og indrømme, at vi faktisk langt hellere ville have haft en Namasté-juice,  som består af selleri, agurk, æble, blå spirulina & grønkål. Eller måltidsjuicen, som er lavet på avocado, spinat, æble, kokosvand, citron, chlorella & hørfrøolie! Det var nok yndlingsjuicen på denne tredags-kur!

Vi er virkelig blevet overrasket over den psykologiske effekt juicekuren har haft på os – at vi fik en chance for at mærke efter, hvad vi reelt er sultne efter, og om vi overhovedet er sultne. Det har også påvirket vores kost efterfølgende, fordi det slet ikke er fristende at spise samme mængde af søde sager eller tung mad, som det var før. Juicekuren har været med til at lave en nulstilling, der gør at man bliver gjort opmærksom på faktisk at smage på den mad man spiser, og mærke efter om det egentligt gør noget godt. Så en ting er helt sikkert – det er ikke sidste gang vi kaster os ud i sådan et juicekurs-projekt, og vi har også allerede indviet vores nærmeste og bekendte i at det er en oplevelse, der er værd at kaste sig ud i!

Foto: Frederic Smith

Mød Anna bag Anna + Juicen

èt er vores personlige erfaringer med juicekuren, men derudover har vi stillet Anna fra Anna + Juicen nogle spørgsmål, der måske besvarer nogle af de spørgsmål du sidder og brænder inde med!

Hvem vil du anbefale “juicekuren” til?
Jeg vil anbefale den til alle, der føler sig motiveret til at ændre nogle vaner de ikke er tilfredse med, eller som vil booste deres hverdag med  grønne juices. Juicekuren er en holistisk oplevelse der gerne skulle invitere til selvindsigt, et forløb med meditation, og det at give fordøjelsen en pause fra hverdagsmad. Vores juicekur indeholder smoothies med algeprotein, olier og supper med topping, som gør det attraktivt for alle typer mennesker  – både den erfarne fastende og hvis man blot er nysgerrige og gerne vil supplere kuren med avocadoer eller grønt til suppen mm. Vi oplever mange forskellige resultater fra juicekuren – både kropsligt så som vægttab, ændrede spisevaner samt mentalt hvor fokus bliver på indtaget af en masse væske, mindre snacking og at det nogen gange godt kan være okay at mærke sulten inden man får sit måltid.

Hvad får man ud af det/hvorfor vælge en juicekur?

Man får fornyet energi, selvkærlighed og motivation for en sundere hverdag – og et vægttab. Vi anbefaler f.eks. en juicekur som kickstart på et længere forløb, hvor målet eventuelt kunne være et vægttab. Skal man i gang med et træningsforløb kan juicekuren tune ens opmærksomhed ind på ens madvaner og rutiner. Vi bruger også juicekuren til at få ro og balance i en stresset hverdag.

Hvad er fordelene og hvad er ulemperne ved en juicekur?

Fordelen ved juicekuren er, at det bekvemt fordi vi har tilrettelagt forløbet ned til mindste detalje. Vi inviterer også gerne ind til en snak om målsætningen omkring forløbet, da det kan være meget individuelt, hvorfor man gerne vil tage en juicekur. Det kan også være en fordel at sige nej. Vi lever i en tid hvor vi har uanede muligheder og tilbud mange gange i løbet af en dag. Juicekuren kan være en støtte man læner sig op af i forhold til at lære at takke nej. Ulempen ved juicekuren kan være, at man ikke føler man lever op til sin egen målsætning, og ikke får tilpasset kalorieindtaget.

 

Vi håber I har fået inspiration eller mod til selv at kaste jer ud i en juicekur og et sundhedsboost, uanset hvad din motivation må være! 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide