[single_post_category_name]

Ting du bør vide, når du stopper på p-piller

Mange kvinder er begyndt at gå utrolig meget op i sundhed, og mange er derfor begyndt at tænke over brugen af p-piller, og de hormoner, som de tilfører kvindekroppen. Hvis du er en af dem, der overvejer at droppe p-pillen, forklarer vi dig her, hvad der bl.a. kan ske i din krop, efter du stopper med at få de ekstra hormoner fra p-pillen.

LÆS OGSÅ: Hvad skal jeg gære efter p-pille stop?

Er du bekymret for, hvordan din krop vil reagere, når du stopper på p-pillen, så får du her en masse gode råd og vejledning til, hvordan du kan forvente at din krop reagerer.

Som de fleste af os sikkert allerede ved, så gør p-pillen det, at den forebygger ægløsning hver måned. Når du stopper på pillerne, løber hormonerne hurtigt ud af din krop, faktisk vil din krop allerede være hormonfri af pillerne efter et par dage. Det er derfor, at du skal huske at tage din pille hver dag, fordi hvis du glemmer nogle stykker, kan din krop godt lave en ægløsning, og du vil ikke længere være sikker på ikke at blive gravid.

Kroppens første reaktioner

Det første der sker, når du smider p-pillerne, er, at din krop producerer sin egen form for hormoner, som netop gør, at du får ægløsning og menstruation. Nogle kvinder får en normal menstruation efter nogle dage, andre får det først efter flere måneder. I gennemsnit er din krop tilbage til sit normale jeg efter 2-4 måneder. Det siges, at hvis du ikke har fået menstruation efter cirka 6 måneder efter p-pillestop, bør du opsøge læge for at undersøge, at alt er, som det skal være.

Men husk! Alle kvinder er forskellige og oplever forskellige cyklusser. Nogle har en cyklus på 28 dage, andre på 35 dage… Men hovedsagen er, at den cyklus du havde inden du startede på p-piller, gerne skal være den cyklus du får, når du stopper på dem.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du at få stress

Der findes en bestemt tilstand, der hedder amenoré, som er skyld i, at nogle kvinder ikke får menstruation lige efter p-pillestop. Du skal ikke blive nervøs, hvis det sker, men som nævnt tidligere, så kontakt lægen, hvis der går flere måneder uden en menstruation. Men hey! Hvis du er stoppet på pillerne, fordi din partner og dig ønsker en graviditet, så kan det også være, fordi du er gravid, at du ikke får en menstruation. Det kan du teste med en graviditetstest, for at af- eller bekræfte.

Mange kvinder tager et bestemt mærke p-piller for at få undgå uren hud/akne. Du kan desværre godt få en uren hud igen efter stop af p-pillerne i ansigtet og måske på kroppen. Når dine hormoner er faldet på plads igen, kan det sagtens gå i sig selv igen.

Når vi snakker om bivirkningerne ved p-pillestoppet, skal det nævnes, at  p-piller som indeholder meget østrogen, forårsager vandophobning i kroppen og derfor vægtforøgelse – Derfor kan du godt opleve at tabe dig lidt, når du stopper på pillerne. Men igen, det er forskelligt, hvordan kvinder oplever det.

Nogle kvinder har også en tendens til at tage på, især hvis de stopper pillerne, fordi de vil være gravide, og så kan stress omkring en ønsket graviditet spille en væsentlig rolle for, om du tager på. Andre kvinder tager p-piller for at undgå smerter i forbindelse med menstruation, så disse kvinder vil måske igen opleve smerter i forbindelse på pillestop.

Kilde: Popsugar

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide