Food&Health

Salat med quinoa & humus 

Facts


Marie Louise Cramer

Holistisk livsstilscoach og ejer af Cramers Studie.

Se mere til Marie Louise på cramersstudie.dk, @marielouisecramer, & @cramersstudie

Jeg kan selvfølgelig ikke generalisere, men jeg oplever ofte at kvinder har en favorit morgenmad, som de elsker at spise morgen efter morgen. Det er straks værre, når det kommer til frokost og aftensmad – især frokost. Er du en af de heldige, der har en frokostordning på kontoret, så slipper du for at tage stilling til, hvad du skal medbringe på farten, når du løber ud ad døren om morgenen. Har du ikke en tilknyttet frokostordning, kan du formentligt nikke genkende til, at det ville være rart med lidt inspiration til din frokost ’on the go’. Det har jeg bl.a. fokus på i min bog, DIN SUNDE PLAN.

I bogen finder du 25 enkelte opskrifter på sund kost, der er let at lave. Du får inspiration til din morgenmad, frokost, aftensmad og dine mellemmåltider. Nedenfor deler jeg en opskrift fra bogen; ’salat med quinoa & humus’. Opskriften er til 1 person, og du kan snildt forberede maden dagen forinden.

Ingredienser

  • 30 g quinoa
  • 100 g rødbede
  • 100 g gulerod
  • 100 g spidskål
  • 5 g sesamfrø
  • 1-2 spsk. sesamolie
  • 50-75 g humus (købt eller prøv min hjemmelavede version)
  • En lille håndfuld frisk persille

Fremgangsmåde

  • Tilbered quinoa som anvist på pakken.
  • Vask, skræl og snit rødbede, gulerod og spidskål fint ved hjælp af et 
rivejern.
  • Rist sesamfrøene på en tør pande, indtil de er gyldne.
  • Vend de revne grøntsager med quinoa og sesamolie. Pynt din salat 
med sesamfrø, frisk persille og humus.

Fif: Forbered din salat dagen forinden, og tag den med på farten næste dag. Du kan erstatte humus med 100 g kylling.

Velbekomme 🙂

♡♡ Marie Louise

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *