Food&Health

Hvorfor er avocado sundt?

Hvorfor er avocado sundt?

Du har sikkert hørt det 1000 gange – avocadoer er sunde! Men hvad er det, som denne frugt indeholder, som er så fantastisk for dit helbred? Læs nærmere og bliv klogere på hvorfor du bør spise avokadoer året rundt.

LÆS OGSÅ: Til avocado-elskeren: Sådan laver du dit eget avocadotræ

  • I forhold til andre frugter og grøntsager indeholder avocadoer mange kalorier, men det er det sunde enkeltumættede fedt, som din krop har godt af. Det sænker ens kolesteroltal, og det er derfor med at til sænke risikoen for hjertekarsygdomme.
  • Avocado er en særlig god kilde til kalium, som hjælper med at regulere din væskebalance og avocadoen er desuden også god for musklerne, nervesystemet og blodtrykket.
  • Hvis du spiser en avocado, får du halvdelen af det vitamin K, du har brug for på en dag. Vitamin K hjælper mod blodpropper og på blodcirkulationen. Herudover er vitamin K sundt for ens knogler.
  • Når du ønsker at få vitamin C, er avocado måske ikke det første, du tænker på, men her er avocadoen også en vidunderfrugt. Vitamin C hjælper med at styrke dit immunforsvar.
  • Avocadoer er indholdsrige på fiber, som holder maven i gang og er godt for fordøjelsen.
  • Avocadoer er også fyldt med Vitamin E, der er en antioxidant, som bekæmper sygdomme, og desuden hjælper din hud med at se sund ud.
  • Magnesium findes også i avocadoer og holder ens muskler stærke og sunde. Herudover regulerer magnesium ens blodtryk. Studier viser, at folk der lider af migræne, får det bedre af at forhøje deres indtag af magnesium.

Læs også: Spis chokolade med god samvittighed

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *