[single_post_category_name]

Er du dagligt træt med manglende energi og overskud?

Er du en af de mange, der synes, du konstant er træt og udmattet i denne tid, hvor dagene føles kortere, fordi mørket sænker sig tidligt, og man egentlig bare mest af alt drømmer om at komme hjem i varmen under dynen, når arbejdsdagen er slut? Så er du langt fra alene. For mange står det i skærende kontrast til foråret og sommeren, hvor dagene er lange og synes fuld af muligheder for talrige arrangementer og aftaler efter arbejde – men med et vinterslag tænker man kun på at komme hjem i hi.

Forfatter og sundhedsekspert Zennie Storm, der står bag en række bøger med krop og sind i fokus, giver her 10 gode bud på, hvordan du selv med enkle tiltag, kan skabe lidt mere energi og overskud og komme bedst muligt igennem den kolde, mørke vintertid:

  • Kom ud i naturen og få dagslys i øjnene. Det kan måske være lidt svært, hvis hverdagen står på arbejde i dagstimerne, men prøv at søge lyset ­– 15 minutter dagligt er bedre end intet, og dagslys og luft giver energi til hjernen.

 

  • Motion. Sørg for at få lidt motion dagligt, en løbetur eller gåtur gør underværker for kroppen – og husk, at en gåtur i Netto tæller også som motion.

 

  • Hold dig hydreret med rigelige mængder vand. Vand skal der til, det er godt for kroppen og udrenser systemet, og man kan ikke få for meget af det.

 

  • Spis sund og nærende mad. Det tanker op på energi og overskud.

 

  • Spis lidt ekstra D-vitamin (som vi normalt får gennem solen). D-vitamin øger dit energiniveau, dit immunsystem og dit humør.

 

  • Luft ud i soveværelset og gå i seng samme tid hver dag. Et friskt og udluftet soveværelse giver en bedre søvn – og med den gode nattesøvn kommer en bedre dag.

 

  • Gå gerne i seng samme tid hver dag og find en god rytme for din søvn. Kroppen kan godt lide faste rytmer, så du kan med fordel prøve at holde en fast sengetid, det skaber balance i systemet.

 

  • Træk vejret dybt flere gange dagligt. En god vejrtrækning helt ned i maven afstresser og gør dig gladere – en udånding i den gode vejrtrækning kan faktisk føles som at træde lidt på ”bremsen” og stresse lidt ned i en travl hverdag.

 

  • Grin så meget som muligt og tilbring tid med dem, du holder af. Latter skaber glæde, og glæde skaber overskud – og det samme gør samværet med mennesker, du holder af.

 

  • Forkæl dig selv. Husk at gøre noget ekstra godt for dig selv – selvforkælelse skal man huske i en travl hverdag.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide