Denne ene ting kan sikre dig en bedre nattesøvn

Du kender det sikkert. Du har været træt hele dagen og har glædet dig til, at det endelig var sengetid. Men akkurat som du har lagt dig, er det som om, din krop har glemt, hvor træt du er, og du ligger vågen, mens du vender og drejer dig for at falde i søvn. Men først efter en lang og sej kamp lykkes det endelig.

LÆS OGSÅ: Christiane: Mine 4 yndlingsserier lige nu

Lyder det bekendt? Så har du sikkert også afprøvet de forskellige råd til, hvordan man opnår en god nats søvn; At lade være med at kigge på sin telefon, inden man skal sove. At skære ned på sit koffeinindtag. At dyrke motion og spise sundt. Men har du allerede prøvet det hele uden held, kan det måske løses med en enkelt ting: At skrive en to-do liste, før du går i seng.

Et hold hjerneforskere står bag et nyt studie, som finder, at ved at skrive 10 gøremål ned, som du skal ordne over de næste par dage, kan gøre, at du falder i søvn 15 minutter hurtigere end ellers.

At skrive en to-do liste er med til at mindske angst og stress og du undgår følelsen af at have noget ufærdigt hængende over hovedet. Uden listen kan din hjerne gå i selvsving og begynde at tænke på alt det, du skal nå, hvilket resulterer i, at du har sværere ved at falde i søvn.

I eksperimentet, som er blevet publiceret i Journal of Experimental Psychology, blev 57 mennesker bedt om at skrive enten en liste med aktiviteter de havde gjort, eller en to-do liste over gøremål, som de skulle huske at gennemføre over de næste par dage, lige inden de skulle i seng. Grupperne opholdt sig i laboratoriet over fire dage, mens man undersøgte deres hjerneaktivitet under søvnen.

Gruppen med to-do listen viste sig at falde i søvn i gennemsnit 9 minutter hurtigere end den anden gruppe. Dem som skrev detaljerede to-do lister viste sig endda at falde i søvn 15 minutter hurtigere end alle andre.

Så har du svært ved at falde i søvn, når du går i seng, kan du måske overveje at have en notesbog liggende på natbordet, så du kan slutte din dag af med at skrive din to-do liste for de kommende dage.

 

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og