Græskarsuppe

Græskar er bare herligt i supper. Lækkert, cremet og lidt kraftigt i smagen. Derfor skal det have modspil. Chili, aromatiske krydderier, citrussaft og – skal og sojasovs skal der til for at tæmme og fremhæve græskarrets gode egenskaber.
Ingredienser

1 hokkaidogræskar, skrællet, udstenet og skåret i grove tern

2 rødløg, hakket

3-4 spsk. kokos olie uden smag

2 fed hvidløg

½ tsk. spidskommen

½ tsk. stødt muskatnød

½ tsk. stødt kanel

½ tsk. chiliflager

½ tsk. stødt kardemomme

½ tsk. fennikelfrø

½ tsk. bukkehornsfrø

1 knivspids vaniljepulver

Hav salt

Friskkværnet sort peber

5-6 dråber fiskesauce

1 liter vand

1 spsk. herbamare eller anden suppe bouillon

2-3 spsk. ekstra jomfruraps olie 

Saft og fint revet skal af 1 appelsin

Sojasovs

Jeg elsker denne suppe fra Umahros kogebog Mere Køkkenrevolution og laver den hvert efterår og jul. Der er virkelig meget jul over den pga. kanelet og kardemommen. Det er klart en smagssammensætning som folk ikke havde set komme. Den er perfekt som en forret til et middagsselskab eller som hovedret på en kold dag. Gør jer selv en tjeneste og prøv den, du vil blive overrasket, og med sikkerhed lave den igen.   

Om opskriften siger Umahro: 

Græskar er bare herligt i supper. Lækkert, cremet og lidt kraftigt i smagen. Derfor skal det have modspil. Chili, aromatiske krydderier, citrussaft og – skal og sojasovs skal der til for at tæmme og fremhæve græskarrets gode egenskaber. 

Holdbarhed: 3-4 dage i køleskabet.

Sådan gør du

Sauter græskartern og rødløg i kokosolie, hvidløg, spidskommen, muskatnød, kanel, chili, kardemomme, fennikelfrø, bukkehornsfrø, vanilje, salt og peber samt fiskesovs. De skal have cirka 15 min. i en gryde ved mellemhøj varme, til de er møre. 

Tilsæt vand og Herbamare, bring suppen i kog og lad den simre i yderligere 15 min. Blend suppen med appelsinsaft og – skal samt olie og server den varm dryppet med soyasovs. 

Tip: suppen smager også godt kold og fisk eller fjerkræ passer godt dertil. 

Christiane-ficeret

Jeg kan godt lide stærk mad så jeg kommer yderligere en hel frisk chili i. Derudover kommer jeg en halv dåse kokosmælk i – gerne alt det ”fede” i toppen, da dette virkelig giver en blødhed over suppen, som jeg godt kan lide. Jeg kommer også ½ terning kyllingbouillion i og nok mere vand end kun en liter, men det må man smage sig til. Vigtigt af alt så synes jeg, at denne suppe skal spises med bacon, det salte fra baconen går virkelig godt med sødmen fra suppen. Man kan også komme cremefraiche på toppen hvis man ønsker det, men baconen er uundværlig! 

xxx CSM 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Sådan plejer du tosomheden

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet

Gaven til mændene i dit liv

Annonce The-Basics.dk er en dansk webshop, der har specialiseret sig i undertøj og strømper til mænd. Tøjet sælges i praktiske flerstyks pakninger og leveres hurtigt