¼ spidskål (ca. to gode håndfulde fintsnittet)
1 gulerod
En håndfuld koriander
Lidt mynte
En håndfuld edamamebønner
Et forårsløg
½ avocado
1 tsk. sesamfrø
En lille håndfuld peanuts
Dressing
1 spsk. peanutbutter
50 g kokosmælk
10 g palmesukker
1 spsk. fiskesauce – eller smag alternativt til med salt
1 ½ spsk. limesaft
1-2 fed hvidløg, knust
1 tsk. chili, finthakket
1 tsk. ingefær, fintrevet
En fyldig og mættende salat, som udgør en fin frokost eller som aftensmad med et stykke grillet laks eller kylling til. Man kan undlade at komme palmesukker i dressingen, men det giver lige det sidste og afrunder smagen. Palmesukker/kokossukker har et lavere glykæmisk indeks end raffineret sukker og påvirker derfor heller ikke blodsukkeret så meget.
LÆS OGSÅ: Din guide til krydderurter
Sådan gør du
Rør peanutbutter, kokosmælk og palmesukker godt sammen
Tilsæt fiskesauce, limesaft, knust hvidløg, finthakket chili og ingefær og smag dressingen til
Den skal være god kraftig og lidt for salt i smagen
Hvis der bruges salt i stedet for fiskesauce, tilsættes det først til sidst – lidt efter lidt
Rist sesamfrø på en tør pande og hak urter og peanuts groft
Snit spidskål og gulerødder fint og bland godt sammen med dressingen
Vend hurtigt de fleste af urterne med, men gem lidt til pynt
Top salaten med edamamebønner, snittede forårsløg, avocado i skiver el. tern, sesamfrø, peanuts og de sidste urter
Dryp avocadoen med lidt limesaft og servér
LÆS OGSÅ: Brune risnudler med ramsløg, asparges & gedeost