#sundnovember

Hurtig & lækker koreansk fingermad

Ingredienser

300 g oksekød – helst filet, men tyksteg eller inderlår kan også bruges

1 lille løg

½ gulerod

4 fed hvidløg, knust

3 spsk. soja

10-15 g palmesukker (kan udelades)

2 tsk. sesamolie

2 tsk. sesamfrø

½ tsk. tørrede, koreanske hot pepper flakes – kan erstattes med en smule tørret chili

2 forårsløg

Salt og friskkværnet sort peber

Kimchi – kan købes i asiatiske supermarkeder, hvis man ikke lige har noget på lager

Olie til stegning

8-10 blade spidskål eller hjertesalat

Sigeumchi Namul

100 g frisk spinat

1 tsk. salt

1 liter kogende vand

½ tsk. sesamfrø

2 tsk. sesamolie

½ tsk. hvidløg, knust

½ forårsløg, finthakket

Et par fingerspidse salt

Bulgogi er en af de mest kendte og populære spiser fra det koreanske køkken. Det består oftest af grillet, marineret oksekød i tynde skiver. Her er det en nem og hurtig pandestegt udgave, som i stedet for ris serveres med Sigeumchi Namul, en koreansk tilbehørsret med spinat. Og selvfølgelig Kimchi (koreansk fermenteret kinakål), som pga. de sunde mælkesyrebakterier og det lave kalorieindhold er udråbt til noget af det sundeste, man kan spise.

LÆS OGSÅ: Asiatisk salat med kokos-peanutdressing

 

Sådan gør du

 

Bulgogi:

Skær oksekød i så tynde skiver som muligt og put det i en frysepose

Hvis kødet er meget mørt, kan det hjælpe at fryse det et kvarters tid først, så det er koldere og fastere, når det skal skæres

Rist sesamfrø på en tør pande

Tag ½ tsk. fra til spinaten og 1 tsk. fra til pynt

Skær forårsløg i skiver og gem halvdelen til pynt

Skær løg og gulerod i fine strimler og kom det ved kødet sammen med resten af ingredienserne

Fordel marinaden godt med fingrene og stil kødet til side i en halv time (imens laves spinaten)

Varm en god sjat olie op på en pande og lynsteg det marinerede oksekød ad et par omgange ved høj varme, til det er brunet og har fået lidt stegeskorpe

Smag til med mere soja eller salt, hot pepper flakes og peber

LÆS OGSÅ: Din guide til krydderurter

 

Sigeumchi Namul:

Hæld den kogende vand og en tsk. salt over spinaten og lad det stå et par minutter, til det er faldet sammen

Bland sesamolie, sesamfrø, hvidløg og finthakket forårsløg

Skyl spinaten godt i koldt vand og lad det dryppe af

Pres det værste væde ud og hak evt. spinaten meget groft, hvis det er store blade

Bland det grundigt med marinaden og smag til med lidt salt

Put en skefuld Bulgogi og Sigeumchi Namul på hvert kålblad og pynt med Kimchi, ristede sesamfrø og snittede forårsløg og servér

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *