Bulgogi er en af de mest kendte og populære spiser fra det koreanske køkken. Det består oftest af grillet, marineret oksekød i tynde skiver. Her er det en nem og hurtig pandestegt udgave, som i stedet for ris serveres med Sigeumchi Namul, en koreansk tilbehørsret med spinat. Og selvfølgelig Kimchi (koreansk fermenteret kinakål), som pga. de sunde mælkesyrebakterier og det lave kalorieindhold er udråbt til noget af det sundeste, man kan spise.
LÆS OGSÅ: Asiatisk salat med kokos-peanutdressing
Sådan gør du
Bulgogi:
Skær oksekød i så tynde skiver som muligt og put det i en frysepose
Hvis kødet er meget mørt, kan det hjælpe at fryse det et kvarters tid først, så det er koldere og fastere, når det skal skæres
Rist sesamfrø på en tør pande
Tag ½ tsk. fra til spinaten og 1 tsk. fra til pynt
Skær forårsløg i skiver og gem halvdelen til pynt
Skær løg og gulerod i fine strimler og kom det ved kødet sammen med resten af ingredienserne
Fordel marinaden godt med fingrene og stil kødet til side i en halv time (imens laves spinaten)
Varm en god sjat olie op på en pande og lynsteg det marinerede oksekød ad et par omgange ved høj varme, til det er brunet og har fået lidt stegeskorpe
Smag til med mere soja eller salt, hot pepper flakes og peber
LÆS OGSÅ: Din guide til krydderurter
Sigeumchi Namul:
Hæld den kogende vand og en tsk. salt over spinaten og lad det stå et par minutter, til det er faldet sammen
Bland sesamolie, sesamfrø, hvidløg og finthakket forårsløg
Skyl spinaten godt i koldt vand og lad det dryppe af
Pres det værste væde ud og hak evt. spinaten meget groft, hvis det er store blade
Bland det grundigt med marinaden og smag til med lidt salt
Put en skefuld Bulgogi og Sigeumchi Namul på hvert kålblad og pynt med Kimchi, ristede sesamfrø og snittede forårsløg og servér