Salat
2 spsk. sesamolie eller jomfru kokosolie
1 stort fed hvidløg, finthakket
1 stykke frisk ingefær, finthakket
1 tsk. finthakket citrongræs, den bløde ende
Ca. 150 g kyllingebryst eller inderlår
2-3 spsk tamari eller glutenfri soyasauce
½ spidskål
50 g bønne- eller lucernespirer
1 lille håndfuld grofthakket koriander
1 lille håndfuld grofthakket thaibasilikum
1 rød snackpeber i tynde skiver
2 spsk. grofthakkede usaltede peanuts, evt ristede
Dressing
(nok til ca. 1,5 dl, resten kan gemmes til senere i køleskabet)
1 dl soya
Saft af en halv lime
1 spsk honning
1 fed hvidløg
2 cm frisk ingefær
3 spsk sesamolie, alternativt olivenolie
En dejlig, mættende, sprød og ikke mindst sund salat, som egner sig super fint til madpakken, i det den er lige god om den nydes lun eller kold.
Til 1 person.
Sådan gør du
Varm olien op på en pande og svits hvidløg, ingefær og citrongræs et minuts tid. Det skal ikke brune, blot blive bløde og let gyldne. Hak kyllingekødet groft og svits det i 1-2 minutter alt efter hvor store stykkerne er, tilsæt soyaen og rør rundt så den kommer rundt om alt kyllingen.
Læg kålen på panden med kyllingen og steg ved høj varme ca. 30 sekunder. Kålen skal ikke klaske, men kun lige akkurat blive lidt blød men stadig have bid. Tag kylling og kål af varmen og læg på et fad eller en tallerken. Vend bønnespirerne og krydderurterne i. Top med skiver af snackpeber og ristede peanuts.
Lav dressingen ved at rive hvidløg og ingefær på den fine side af rivehjernet, og bland med soya, olie, honning og limesaft. Smag evt. til med lidt mere honning. Dryp en smule af dressingen over salaten og gem resten i et gammelt syltetøjsglas i køleskabet, det kan bruges på alt fra dampede grøntsager eller på et stykke grillet kylling.