Lun kålsalat med krydret kylling

En dejlig, mættende, sprød og ikke mindst sund salat, som egner sig super fint til madpakken, i det den er lige god om den nydes lun eller kold.
Ingredienser

Salat

2 spsk. sesamolie eller jomfru kokosolie

1 stort fed hvidløg, finthakket

1 stykke frisk ingefær, finthakket

1 tsk. finthakket citrongræs, den bløde ende

Ca. 150 g kyllingebryst eller inderlår

2-3 spsk tamari eller glutenfri soyasauce

½ spidskål

50 g bønne- eller lucernespirer

1 lille håndfuld grofthakket koriander

1 lille håndfuld grofthakket thaibasilikum

1 rød snackpeber i tynde skiver

2 spsk. grofthakkede usaltede peanuts, evt ristede

 

Dressing

(nok til ca. 1,5 dl, resten kan gemmes til senere i køleskabet)

1 dl soya

Saft af en halv lime

1 spsk honning

1 fed hvidløg

2 cm frisk ingefær

3 spsk sesamolie, alternativt olivenolie 

En dejlig, mættende, sprød og ikke mindst sund salat, som egner sig super fint til madpakken, i det den er lige god om den nydes lun eller kold. 

Til 1 person.

Sådan gør du

Varm olien op på en pande og svits hvidløg, ingefær og citrongræs et minuts tid. Det skal ikke brune, blot blive bløde og let gyldne. Hak kyllingekødet groft og svits det i 1-2 minutter alt efter hvor store stykkerne er, tilsæt soyaen og rør rundt så den kommer rundt om alt kyllingen.

Læg kålen på panden med kyllingen og steg ved høj varme ca. 30 sekunder. Kålen skal ikke klaske, men kun lige akkurat blive lidt blød men stadig have bid. Tag kylling og kål af varmen og læg på et fad eller en tallerken. Vend bønnespirerne og krydderurterne i. Top med skiver af snackpeber og ristede peanuts.

Lav dressingen ved at rive hvidløg og ingefær på den fine side af rivehjernet, og bland med soya, olie, honning og limesaft. Smag evt. til med lidt mere honning. Dryp en smule af dressingen over salaten og gem resten i et gammelt syltetøjsglas i køleskabet, det kan bruges på alt fra dampede grøntsager eller på et stykke grillet kylling. 

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive