Uge 3 – Sund November

Start med det letteste måltid (helt optimalt en juice, hvis du har juicepresser og ellers smoothie), og fortsæt til frokosten med lidt let mad. Læg mere tyngde i måltiderne som dagen går, så du får du et måltid til aften, hvor du kan spise kylling eller andet fjerkræ og evt. wokkede grøntsager eller en omelet med kylling og grønt.

Nu er du virkelig ved at kunne mærke, at du: 

•   Har det bedre

•   Alt smager bedre og sødere, end det plejer men!

•   Du virkelig snart har lyst til noget af alt det, du plejer at forkæle dig selv med.

Vi strammer skruen ind nu for jer, der tager den ”hårde” udgave af Sund November. Her er, hvad der kommer til at ske.

Du kommer til at ændre dit indtag af flydende mad (som smoothies) og reel mad

Start med det letteste måltid (helt optimalt en juice, hvis du har juicepresser og ellers smoothie), og fortsæt til frokosten med lidt let mad (som salat eller rå grøntsager med lidt fisk til din frokost og mellemmåltider som f.eks. tun).

Læg mere tyngde i måltiderne som dagen går, så du får du et måltid til aften, hvor du kan spise kylling eller andet fjerkræ og evt. wokkede grøntsager eller en omelet med kylling og grønt.

Så det største måltid, du får, er om aftenen, og det er varm mad, som det har været hele din sunde november.

Ved at spise på denne måde sætter du ikke for store krav til din fordøjelse ved hvert måltid. Der er tidspunkter for at:

•   Fordøje

•   Optage

•   Og udskille

Det kan man ikke gøre optimalt på én gang, derfor skal du prøve at adskille dem for fordøjelsen og de efterfølgende udrensnings-systemers skyld. Hvis du spiser tung mad (kaldet dense-foods eller high-density-foods), vil alle de tre funktioner ikke fungere optimalt.

High density food: Mad der har mange kalorier på få antal gram. Som f.eks.:

SUNDT: Nødder, avocado, tørrede frugter, fuldkorn, fed fisk

USUNDT: Wienerbrød, burger (altså kød med høj fedt%), kiks, kager.

Low density food: Mad som fylder meget og ikke indeholder så mange kalorier pr. gram.

Som f.eks.: Grøntsager, bær, æggehvider og fedtfattigt fjerkræ.

Du skal tænke på, at tung mad kan få dig til at føle dig lidt træt og oppustet i løbet af dagen, da det kræver meget energi at skulle fordøje f.eks. usund mad, kornprodukter eller forkert kombineret mad.

Sådan kommer du til at spise

Du må stadig kun spise de ting, du hele tiden har gjort. Altså ingen; Sukker, brød, ikke mere oksekød og ingen pasta eller hvide ris eller hvide kartofler.

Hold dig til flydende formiddag og så 2-3 måltider, spis kun mellemmåltider, hvis du er sulten. Gerne en ½ portion smoothie.

Du skal starte morgenen med en smoothie, helt optimalt ville det være, hvis du kunne juice hele formiddagen til kl. 12. Ellers prøv at dele smoothien i flere portioner, hvis du har tendens til at blive sulten hurtigt efter dit første måltid. Det er meget forskelligt fra person til person, om det er bedst for mæthedsfornemmelse at drikke/spise store måltider eller spise ofte og lidt mindre portioner.

Fra frokost (efter kl. 12) kan du, som før beskrevet, spise grøntsager som: Broccoli, bladgrønt, al slags salat og andre grønne lækre knasende sager samt fisk (tun, rejer, torsk, laks, sej eller pangasiusfilet). Du kan så efter frokost snacke dig igennem dagen i de grøntsager, du vil og spise lidt rejer eller tun eller andet let protein.

Om aftenen skal du lave dig varm mad, så du føler, du får et ”rigtigt” måltid. Varme grøntsager evt. lynstegt broccoli og kål eller en fyldig salat med bagte auberginer og peberfrugter, eller rosenkål på panden eller svits et kålhoved, der er snittet i tynde skiver. Du kan hertil spise fjerkræ som kylling og kalkun.

Din skønne, mørke 85% chokolade får du lov at holde fast i sammen med f.eks. skøn urtete, som du bare skal drikke så meget af, du kan. Gerne med lidt citron (fra en rigtig citron). Det skal du alligevel have obligatorisk hver dag. Læs længere nede.

Derudover er det meget vigtigt, at du ikke presser kroppen alt for meget. Du skal føle, at du får nok mad men ikke opleve, at du direkte er sulten eller uoplagt. Så det er vigtigt at understrege, at du ikke som sådan er på begrænsede mængder, spis masser af sunde grøntsager, gode mættende proteiner og dit sunde fedt. I det sunde fedt får du dig en overraskelse.

Rotér disse grøntsager, så du får dem hver dag eller hver anden dag…

Spinat: Virker nedsættende på aldringsproces, er fyldt med aminosyrer, mineraler som kalium, calcium og jern, der er meget vigtigt for kvinder).

Broccoli: Styrker afgiftningsprocesser, så vi forbereder leveren på sidste niveau. Det er yderligere vigtigt for kroppens bindevæv og derved også bekæmpelsen af cellulite.

1 æble: Der er visse undersøgelser, der viser øget vægttab for kvinder, der spiser æbler samt godt for lungekapacitet. Du må gerne komme et ekstra i din juice.

Agurk: Er god til udrensende funktioner og indeholder masser af vand. God i juice.

Rødbede: Skal enten juices, bruges som råkost eller i en smoothie. Fremmer din iltoptagelse, indeholder betain, som øger afgiftning, beskytter leveren og fortynder desuden galden.

Fedtsyrer og udrensere du skal have hver dag

MK-olie/Udo’s Choice: Fedtsyrer er med i alle processer i kroppen, så for at opretholde udrensning, stofskiftet, fedtforbrænding og de mange andre funktioner i kroppen, skal du have dit sunde fedt. Kan kommes i dine smoothies, eller tag det som et shot. Hver dag. Gerne med Aroniasaft, det tager den grimme smag.

Øko-smør: Indeholder fedtsyrer, der styrker din svampebekæmpelse og din hormonelle balance. Det styrker derudover dit nervesystem, der er med til at holde stress nede. 1 spsk hver dag gerne på dine varme grøntsager om aftenen.

Citronsaft: Indeholder c-vitamin, som er meget levervenligt. C-vitamin styrker produktionen af leverens vigtigste antioxidant. Det binder tungmetaller og fører dem derfor bedre ud af kroppen. Derudover virker c-vitamin dæmpende på appetitten og på dannelsen af stresshormon. Gerne i et glas vand om morgenen, i din smoothie eller f.eks. på salat. Hver dag.

Spis meget af…

Du må stadig spise så mange grønne grøntsager, som du vil for at være mæt. Og jeg ved godt, det efterhånden er hårdt at skulle spise grønne grøntsager, hvis du har lyst til noget sødt, men det betaler sig!! Tænk på det.

Spis mindre af…

Så kommer den lækre smør ind i billedet. Spis en stor klat smør til frokost eller aften, læg det på din kylling eller varme grøntsager. Du skal ikke springe det over. Kom stadig avocado i din salat eller til en lækker tunsalat.

Spis endnu mindre…

Protein… Nu er vi ved at rense ud og ”varme op” til det hårde næste niveau. Derfor skal der ikke arbejdes så meget i fordøjelsen. Du skal dog stadig ikke gå og føle dig sulten, så spis gerne lidt mere fisk (som fiskefrikadeller af hvid fisk), så du får nok protein til kroppens funktioner, men protein, som er nemt for maven at fordøje. Du får også masser af aminosyrer i alle dine grønne grøntsager, specielt fra spinaten.

Spis ikke mere…

Linser og bønner eller oksekød. Slut.

Derudover er det vigtigt at du…

Går i seng tidligt, så din leptin og ghrelin, der er hormonet, der styrer din mæthedsfornemmelse, også får lov at arbejde for din fedtforbrænding

Vil du udnytte leptinets virkning bedst, skal der være 12 timer mellem sidste og første måltid på dagen. Også stimulere leptin-produktionen ved at få nok af de sunde fedtsyrer fra din olie, smør og avocado. Det giver hormonet mulighed for at signalere: ”Nu er jeg mæt”.

Ikke springer dine hovedmåltider over, det stresser kroppen og påvirker blodsukkeret negativt, og et stabilt blodsukker er vejen til et godt resultat.

Får drukket dit vand hver dag. Det er meget vigtigt for din udrensning, for din træningspræstation og dit generelle velvære. 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Luksusfastelavnsboller

IngredienserBoller 2.5 dl. Sødmælk 80 g. smør 30 g. gær 70 g sukker 1 tsk. stødt kardemomme 2 tsk. vanillesukker 0.5 tsk. salt Ca. 450