3 æbleopskrifter du må prøve!

Ingredienser

Bagte æbler

6 mellemstore æbler

6 medjool dadler eller 3 spsk revet marcipan,

kan undlades

50 g valnødder

3 spsk blødt smør

1 dåse kokosmælk

1 spsk. flydende honning eller skyr rørt med en smule flydende honning og lidt vaniljepulver

Findes der noget bedre end at sætte tænderne i et sprødt saftigt æble? Det der vidunderlige knæk når tænderne bryder skrællen, og man kan smage det saftige, sødmefulde og let syrlige frugtkød. Uhm, jeg tror det næppe. For mig er noget af det bedste ved et æble sprødheden. Tilsvarende er min skuffelse enorm, hvis konsistensen viser sig at være kedelig. Øv! Et melet og blødt æble er der ikke megen fidus ved.

Men et perfekt sprødt og knasende saftigt æble, med både sødme og syrlighed i smagen, det er en gave fra naturen. Nogle af dem der virkelig har specialiseret sig i at sælge det perfekte æble, er Marlene Æbler. Dyrket på solsiden af de italienske alper af udvalgte lokale producenter, for-sorteret ved hjælp af en særlig maskine til formålet, som scanner æblerne for kvalitet, farve og størrelse og eventuelle defekter, og derefter håndsorteret, så kun de fineste æbler finder vej ud i handlen, er ambitionen ganske klar.

Kun det bedste er godt nok og kvaliteten skal altid være i top. Uden undtagelser. Æblerne er bogstavelig talt frugten af det fine samarbejde mellem områdets lokale æbleavlere og Marlene Æblers kooperativ og så selvfølgelig det noget nær perfekte klima i Sydtyrol, der med sine 300 solskinsdage årligt og de kølige nætter, tilsammen skaber de optimale vilkår for æblernes smag og konsistens.

Dyrket med stor respekt og omtanke for det miljø de vokser i, med et minimum af fortrinsvis naturlige hjælpemidler, er æblernes formidable smag et resultat af masser af sol, en god fed og nærende muld og ikke mindst de lokale frugtavlere, som dyrker deres jord efter stolte miljøvenlige principper, således at jorden vedbliver sund og med en høj næringsværdi.

Produktionsformen der anvendes kaldes integreret produktion, og formålet er her at minimere brugen af sprøjtemidler, men i stedet arbejde med naturens egne løsninger når som helst det er muligt. Eksemplet kan være at placere fuglebure inden for plantagerne, hvorefter fuglene spiser og udrydder frugten for insekter som kan være skadende for frugten og produktion – ganske naturligt! Dette giver tilsammen nogle vidunderlige æbler, som både har sødme, let syrlighed, masser af aroma og ikke mindst det sprøde og saftige bid.

I forbindelse med #SundNovember har jeg skabt tre dejlige opskrifter, med udgangspunkt i Marlene Æblet, der udmærker sig ved en ganske særlig sødme, en ganske særlig saftighed og en ganske særlig aroma. Læs med og bliv inspireret og lækkersulten – helt på den sunde måde!

KONKURRENCE: Som noget ganske særligt har du lige nu mulighed for at vinde en helt ny bil eller en scooter, hvis du deltager i Marlene Æblers konkurrence: klik her

Bagte æbler:

Bagte æbler er en perfekt efterårs-dessert, og kan laves ganske sundt. En smule revet marcipan kan gøre underværker, men også en smule hakkede mandler blandet med lidt kokossukker, vanilje og et par skefulde smør er helt skønt. Hvis du helt vil undgå tilsat sødt, så hak et par af de store bløde Medjool dadler med mandler og smør, deres karameliserede søde smag matcher æblerne perfekt. Server de lune bløde bagte æbler med lidt kold pisket kokosskum eller en skefuld skyr, det er ren æble-paradis. NB: til kokosskum skal bruges kun den fede del af kokosmælken, derfor, hvis mælken ikke har delt sig i en vandet og en tyk del, så sæt den på køl til næste dag, så burde den gøre det. Jeg har bedst erfaring med de økologiske.

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 grader og skær kernehuset fra æblerne, undgå at skære igennem til bunden, så løber fyldet ud under bagningen. Sæt æblerne til side. Rist valnødderne på en pande ved mellemhøj varme i ca 4-5 minutter, til de begynder at dufte. Hak dem fint og bland med dadler og smør. Fyld hullet i æblerne ud med marcipan-valnøddeblandingen, og prik æblerne med en tandstik, kødnål eller lignende, så undgår du at de revner for meget under bagningen. Bag æblerne på et stykke bagepapir til de er møre, det tager ca 30 minutter alt efter hvor modne æblerne er. Lad æblerne køle lidt, mens du rør kokos-skummet. Åbn kokosmælken og skrab det øverste tykke lag cremet kokosfløde fra, undgå den vandede del. Tilsæt en skefuld flydende honning, og pisk kokoscremen med en håndmixer til den bliver cremet og luftig. Server til de lune bagte æbler.

Prøv de to andre lækre æble-opskrifter: 

Æblesmør – det sunde alternativ

 

Æbleomeletten du drømmer om

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og