[single_post_category_name]

5 gode grunde til at tage et iskoldt bad hver morgen

Når man kommer til at tænde for det kolde vand i stedet for det varme. Ens nøgne krop går nærmest i kramper over det frysende kolde vand der bruser ud over kroppen! Men i stedet for, at du skynder dig at tænde for den varme hane, skulle du måske overveje at lade det kolde vand løbe. Her får du 5 gode grunde til, at et iskoldt bad er godt for din sundhed. 

1. Øger årvågenhed

Det chok som din krop får når du starter dagen med et koldt brusebad om morgenen, påvirker din vejtrækning. Den dybe vejrtrækning hjælper os med, at holde os varme da det øger vores iltoptagelse. Således vil vores puls stige og frigive en bølge af blod gennem vores kroppe. Dette giver os en naturlig dosis af energi for dagen. 

2. Hår og hud

Når det kommer til hår og hud, er kolde bade én af de mest naturlige måder at vedligeholde hårets og hudens udseende. Varmt vand har en tendens til at tørre vores hud ud. Koldt vand er bedre til at stramme dine porer og neglebånd, derudover kan koldt vand “forsegle” porerne i huden og hovedbunden og dermed forhindre snavs i at komme ind. 

3. Stimulerer vægttab 

Det menneskelige legeme indeholder ti typer af fedtvæv, hvidt fedt og brunt fedt. Hvid fedt akkumuleres når vi indtager flere kalorier end vores krop har brug for, for at fungere. Denne kropsfedt lander på vores talje, lænd, nakke og lår – den vi alle kæmper for at eliminere. Brunt fedt er det gode fedt, som frembringer varme til vores kroppe når de udsættes for ekstrem kulde. Således kan kolde brusere fremme brun fedt aktivitet. 

4. Reducerer muskel ømhed

Mange atleter tager isbade efter træning for at reducerer muskelømhed, dette kan et koldt brusebad også hjælpe på. Prøv det af og se om du er mindre øm efter næste træning. 

5. Letter stress 

Et kold bad eller en tur i havet kan biddrage til en øget evne til at tolerer stress og sygdom. Bor du tæt på vandet så hop en tur ned  på stranden og tag en dukkert. Du vil blive overrasket over den dejlige følelse din krop vil få efterfølgende.  

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide