[single_post_category_name]

Æblesmør – det sunde alternativ

Æblesmør har meget lidt med smør at gøre, bortset fra at konsistensen er akkurat så cremet og lækker som blødt smør. Men det stopper så også der. Smagen er intensiveret efter lang tids nedkogning, så resultatet er nærmest som en super smagsmættet æblegrød, der smager helt vidunderligt på en riskiks med lidt nøddesmør under, som topping med en smule hakkede nødder over morgen-yoghurten eller måske til et stykke lækkert grillet kød. Der er masser af muligheder, og kun din fantasi sætter grænser.

Sådan gør du:

Skær æblerne i grove tern, undlad at fjerne skræl eller kernehus, da dette udover at være med til at give smag indeholder masser af pektin, æblets egen stivelse, som giver æblesmørret sin faste og lækre konsistens. Anbring æblerne i en gryde sammen med krydderier og vand. Sæt låg på og lad æblerne simre langsomt til grød over svag varme. Det tager alt fra 20-40 minutter, alt efter hvor saftige æblerne er. Tag æblemosen op og mos den igennem en si, og skrab mosen uden krydderier, skræl og kernehus tilbage i gryden. Herfra har du en fin og glat æblemos som blot skal stå og simre med låget på klem i et par timer, indtil den er kogt så meget ind, at du kan øse en skefuld op på en tallerken og trække en “streg” med fingeren uden at mosen løber sammen. Smag nu æblesmørret til med en smule sirup eller sukrin, der skal ikke meget til at runde smagen perfekt af. Hæld æblesmørret på et par skoldede glas og opbevar på køl, så har du det til de næste 3-4 ugers lækkersult.

Prøv opskrifterne:

Æbleomeletten du drømmer om

Tre æbleopskrifter du drømmer om

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide