Food&Health

Sommerlig salat med bagte tomater & rødløg

Sommerlig salat med bagte tomater & rødløg
Ingredienser

Bagte tomater

350 g cherrytomater

Frisk oregano

Salt

Syltede rødløg

2 rødløg

½ dl æblecidereddike

½ dl vand

1 tsk. salt

3-4 spsk. rørsukker

Sort peber

Desuden

75 g rucola

100 g fårefeta

1 spsk. olivenolie

Ditte er kvinden bag den fantastiske blog ‘The Food Club‘, som indeholder masser af lækre madopskrifter – både sunde og syndige. Hun er en kvinde med en stor passion og appetit for mad, som ud over bloggen også har skrevet kogebøgerne “Salater fra The Food Club”, “Sunde søde sager fra The Food Club” og “Morgenmadsmissionen”.

LÆS OGSÅ: Salat med quinoa & humus 

_____

Jeg er helt vild med syltede rødløg, og de kan bruges til meget andet end salater, fx i sandwiches, på pizza eller bare sammen med lidt lækker ost.

 

Sådan gør du

Halvér cherrytomaterne, drys med salt og frisk oregano, og bag dem ved 140 grader i ca. 65-75 minutter

Skær rødløgene i tynde skiver, og kom dem i et sylteglas

Hæld eddike, vand, salt, sukker og peber i en gryde, og giv det et opkog

Hæld lagen over løgene, og sæt glasset på køl i min. 1 time

Kom rucola i en skål, og smuldr feta henover

Tilsæt bagte tomater og syltede rødløg. Smag salaten til med salt og en smule god olivenolie

LÆS OGSÅ: Tabbouleh med friske abrikoser

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *