Flanksteak med agurk & mayonnaise

Det kan være svært at finde en flanksteak som passer præcis mængdemæssigt til to madder, ofte er de lidt større. Er der rester, så pak den godt ind og opbevar den på køl, den kan fint bruges over de næste pår dage.
Ingredienser

Fennikel-crudité

1 mellemstor fennikel

1 tsk æbleeddike eller anden smagfuld eddike

1 stor knivspids fint salt

Flanksteak

1 flanksteak på ca 800-1000 g

2 spsk mayonnaise

2 spsk meget finthakket kørvel

Friskkværnet peber

½ tsk dijonsennep

2 spsk frisk agurk i små tern

Det kan være svært at finde en flanksteak som passer præcis mængdemæssigt til to madder, ofte er de lidt større. Er der rester, så pak den godt ind og opbevar den på køl, den kan fint bruges over de næste pår dage. Ligeledes er der nok agurkerelish til adskillige rugbrødsmadder i den opskrift som er her, men som nævnt opskriften, kan de meget fint holde sig på køl i flere måneder før åbning. 

2 rundtenommer

Sådan gør du

Brug en mandolin til at skære fennikelen i meget tynde skiver. Har du ikke en sådan, så kan du bruge en kniv, men det er lidt mere omstændigt. Vend fennikelskiverne med eddike og salt og lad det stå en halv time på køkkenbordet. Det vil give fennikelskiverne en slags lyn-fermentering og gøre dem lidt mere bløde i konsistensen. Pensl kødet olie og gnid med rigeligt salt og peber. Varm en grillpande eller en almindelig pande op til den er meget varm og læg kødet på panden. Lad det stege ved høj varme i ca 5 minutter på hver side, mærk på kødet, det skal føles omtrent så blødt som indersiden af din håndflade der hvor tommefingeren har sin rod når du stritter med fingrene. Stegetiden kan variere lidt alt efter kødets tykkelse, men flanksteak er en rimelig flad udskæring, så det vil ikke være meget. Lad kødet hvile på et spækbræt. Hak kørvlen så fint som du kan og vend med mayonnaise og sennep, smag til med salt og peber. 

Anret madderne ved at smøre brødet med smør, gerne fedt om man har, og fordel et par skefulde af fennikelskiverne ovenpå. Læg derefter tynde skiver af kød på og top med først 1 skefuld kørvelmayo, derefter agurkerelish og friske agurketern.

Se opskriften på hjemmelavet agurkerelish og mayonnaise her

 

Læs også: Kartoffel, sellericreme & sprøde løg

Læs også: Varmrøget laks med sprød rødbede-remoulade

Læs også: Hjemmerørt mayo, agurkerelish & syltede scalotteløg

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være