Sellericreme
½ knoldselleri
Ca 50-75 g blødt smør
3 skefulde meget finthakket estragon
Salt
Ristede løgringe
2 mellemstore løg, både rødløg og gule løg er fine
3 spsk mel
3 dl neutral olie
fint salt
2 skiver rugbrød
Smør til brødet
2 spsk af den hjemmelavede mayonnaise
6-7 små kogte kartofler
2 rundtenommer
Sådan gør du
Skræl knoldselleriet fri af skræl og skær det i mellemstore tern. Kog selleriet i usaltet vand til det er helt mørt. Imens skæres løget i tynde ringe og vendes med melet. Varm olien meget op og tilsæt løgringene. Lad dem fritere indtil de er gyldne og sprøde, tag dem af og lad dem køle og drys derefter med salt. Når knoldselleriet er mørt hældes det meste af vandet fra, men gem lidt tilbage. Blend selleriet med vandet, tilsæt smørret og blend videre, smag til med salt og hakket estragon. Når cremen er afkølet vendes den med mayonnaisen. Skær kartoflerne i tynde skiver og anret på brødet, læg en skefuld knoldsellericreme ovenpå og top med ristede løg, flagesalt og et godt drys friskkværnet peber.
Få opskriften på hjemmelavet mayonnaise her.
Læs også: Flanksteak med agurkerelish og kørvelmayonaise
Læs også: Varmrøget laks med sprød rødbede-remoulade
Læs også: Hjemmerørt mayo, agurkerelish & syltede scalotteløg