Kartoffel, sellericreme & sprøde løg

Skræl knoldselleriet fri af skræl og skær det i mellemstore tern. Kog selleriet i usaltet vand til det er helt mørt. Imens skæres løget i tynde ringe og vendes med melet. Varm olien meget op og tilsæt løgringene. Lad dem fritere indtil de er gyldne og sprøde, tag dem af og lad dem køle og drys derefter med salt.
Ingredienser

Sellericreme

½ knoldselleri

Ca 50-75 g blødt smør

3 skefulde meget finthakket estragon

Salt

 

Ristede løgringe

2 mellemstore løg, både rødløg og gule løg er fine

3 spsk mel

3 dl neutral olie

fint salt

 

2 skiver rugbrød

Smør til brødet

2 spsk af den hjemmelavede mayonnaise

6-7 små kogte kartofler

2 rundtenommer

Sådan gør du

Skræl knoldselleriet fri af skræl og skær det i mellemstore tern. Kog selleriet i usaltet vand til det er helt mørt. Imens skæres løget i tynde ringe og vendes med melet. Varm olien meget op og tilsæt løgringene. Lad dem fritere indtil de er gyldne og sprøde, tag dem af og lad dem køle og drys derefter med salt. Når knoldselleriet er mørt hældes det meste af vandet fra, men gem lidt tilbage. Blend selleriet med vandet, tilsæt smørret og blend videre, smag til med salt og hakket estragon. Når cremen er afkølet vendes den med mayonnaisen. Skær kartoflerne i tynde skiver og anret på brødet, læg en skefuld knoldsellericreme ovenpå og top med ristede løg, flagesalt og et godt drys friskkværnet peber. 

Få opskriften på hjemmelavet mayonnaise her.  

 

Læs også: Flanksteak med agurkerelish og kørvelmayonaise

Læs også: Varmrøget laks med sprød rødbede-remoulade

Læs også: Hjemmerørt mayo, agurkerelish & syltede scalotteløg

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide