Smørrebrød – den moderne klassiker

Jeg elsker smørrebrød. Eller rugbrødsmadder, om man vil. Ganske enkelt! Det er comfort-food på den allerbedste måde, og det minder mig om sol, sommer, ferie, barndom og besøg hos min mormor og morfar.

Jeg elsker smørrebrød. Eller rugbrødsmadder, om man vil. Ganske enkelt! Det er comfort-food på den allerbedste måde, og det minder mig om sol, sommer, ferie, barndom og besøg hos min mormor og morfar.

LÆS OGSÅ: Salat med bagte tomater & rødløg

Jeg har spist et utal af rugbrødsmadder med hjemmelavet postej og min mormors syltede rødbeder ved havebordet i mine mormor og morfars kolonihave, æggemadder med tomat, mayo og purløg hos min veninde efter skole, røget sild med purløg på min mors hjemmebagte rugbrød og ikke mindst kartoffelmadder med tre slags løg, purløg, ristet løg, friske løg, og hjemmerørt mayonnaise i mit barndomshjem.

Der er noget utrolig dansk, hjemligt og meget, meget hyggeligt over et stykke rugbrød belagt med alt mulig godt, og i disse tider ”må” man jo faktisk det meste, altså ikke noget ”dyrlægens-natmad-diktatur” her. For mig er ideen med smørrebrød først og fremmest at det skal være ordentlig kvalitet. Mayonnaisen må meget gerne være hjemmerørt, syltesagerne og relishen hjemmelavet, rullepølsen fra slagteren, ægget frisklagt og med mørkegul blomme osv.

En rugbrødsmad er jo i bund og grund en ydmyg spise, og derfor må man gerne give den lidt ekstra på kvalitetskontoen. Når det så er sagt, så ved jeg jo godt, at vi ikke alle har en nabo med høns eller en mormor der sylter rødbeder, lagt fra faktisk – men alligevel vil jeg have lov at have min smørrebrøds-nostalgi intakt – og bare opfordre til at man gør sig umage og går efter det bedste man kan få – hvad det nu end betyder for den enkelte.

LÆS OGSÅ: Falafel-sandwich all inclusive

 

Avocado, æg & mayo

 

Flanksteak med agurkerelish og kørvelmayonaise

LÆS OGSÅ: Her finder du det bedste smørrebrød

 

Kartoffel, sellericreme & sprøde løg

 

Varmrøget laks med sprød rødbede-remoulade

LÆS OGSÅ: Gode, grove madpakke-boller

 

Hjemmerørt mayo, agurkerelish & syltede scalotteløg

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være