Food&Health

Varmrøget laks med rødbede

Varmrøget laks med rødbede
Ingredienser

2 stykker rugbrød

Smør til brødet

Ca. 300 g varmrøget laks

Rødbedereoulade:

1 mellemstor hel rødbede

Ca. 50 g knoldselleri

1 mellemstort sprødt æble

3 spsk eddike

1 tsk sukker

2 spsk creme fraiche 38%

1 spsk mayonnaise

½ tsk dijonsennep

Salt og peber

Evt. peberrod

 

Inspireret af russisk salat, lavede jeg denne friske og sprøde rødbede-æbleroulade, som smager rigtig dejligt til den fede, salte laks. Hvis man bedre kan lide almindelig koldrøget laks, er det også super godt! Den rå remoulade forudsætter friske beder med godt bid, hvis de er lidt bløde i det, så lad dem ligge i koldt vand en times tid, så får de knasen tilbage i konsistensen. Hvis man godt kan lide lidt ekstra krudt, kan der kommes lidt revet peberrod i rouladen. 

2 rundtenommer

Sådan gør du

Start med at lave remouladen ved at skrælle rødbede og knoldselleri og skære både dem og æblet i meget små tern. Kog eddiken ind med sukkeret til der kun er ca 1 tsk tilbage, pas på det ikke brænder på. Bland med grøntsagsternene. Vend creme fraiche med mayonnaise og smag til med salt, sennep og evt peberrod. Vend med grøntsagerne. Anret laksen i flager og læg en skefuld af rødbedemayoen ovenpå. Drys med hakket purløg.

Få opskriften på hjemmelavet mayonnaise her.  

 

Læs også: Flanksteak med agurkerelish og kørvelmayonaise

Læs også: Kartoffel, sellericreme & sprøde løg

Læs også: Hjemmerørt mayo, agurkerelish & syltede scalotteløg

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *