Rugbrødsmad

Ingredienser

Gravet lammemørbrad

4-5 lammemørbrader

150 g groft salt

150 g muscovadosukker

10 g korianderfrø

10 g enebær

5 g hele sorte peberkorn

10 g fennikelfrø

5 g dildfrø

10 g grøn anis

8-10 personer

 

Rugbrødsmad

1 gulerod

1-2 nye rødbeder (gem bladene)

2 spsk. æbleeddike

2 spsk. god rapsolie 

1 tsk. akaciehonning

Havsalt

Friskkværnet peber

4 skiver godt rugbrød

2 spsk. friskost, (gerne gedeost)

2 gravede lammemørbrad i tynde skiver 

½ bundt estragon

Gravet lammemørbrad

Til 4 personer.

Sådan gør du

Puds mørbraderne af for sener, og læg dem i et dybt fad. Bland salt, muscovadosukker og hele krydderier, og hæld blandingen over kødet, så det dækker helt. Film fadet, og sæt det i køleskabet.

Mørbraderne skal nu stå i 2-3 dage ved ca. 5°, og de skal vendes hver dag, så de bliver gravet jævnt igennem. Det er vigtigt, at kødet er dækket af lage hele tiden.

Dag 3/4

Tag mørbraderne op, når de føles faste i kødet, men stadig er røde indeni. Sigt lagen fra, og kasser den, men behold krydderierne, og knus dem groft i en morter. Tør mørbraderne let med et stykke køkkenrulle, og rul dem i krydderierne. Læg dem så i køleskabet i 24 timer, denne gang uden at være filmet, så kødet kan tørre en smule på overfladen. 

Dag 5

Server i tynde skiver som en forret med lidt salat eller en rodfrugtmos og en sennepsdressing rørt sammen af lidt olie, eddike, honning og sennep. Gravet lammemørbrad kan holde sig 10-12 dage i køleskab, hvis den er pakket godt ind i film eller i en beholder med låg.

Rugbrødsmad

Til 4 personer.

Sådan gør du

Skræl guleroden og rødbederne (gem rødbedebladene), og skær dem ud i helt tynde skiver – brug et mandolinjern eller en meget skarp kniv. Kom rødderne i en skål, og mariner dem med eddike, olie, honning, salt og friskkværnet peber. Vend det hele lidt rundt, og lad det stå i 5-10 min.

Smør rugbrødet med friskost, og anret tynde skiver af den gravede mørbrad ovenpå. Top til sidst med rodfrugtsalat, hakket estragon og rødbedeblade.

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være