Rugbrødsmad

Ingredienser

Gravet lammemørbrad

4-5 lammemørbrader

150 g groft salt

150 g muscovadosukker

10 g korianderfrø

10 g enebær

5 g hele sorte peberkorn

10 g fennikelfrø

5 g dildfrø

10 g grøn anis

8-10 personer

 

Rugbrødsmad

1 gulerod

1-2 nye rødbeder (gem bladene)

2 spsk. æbleeddike

2 spsk. god rapsolie 

1 tsk. akaciehonning

Havsalt

Friskkværnet peber

4 skiver godt rugbrød

2 spsk. friskost, (gerne gedeost)

2 gravede lammemørbrad i tynde skiver 

½ bundt estragon

Gravet lammemørbrad

Til 4 personer.

Sådan gør du

Puds mørbraderne af for sener, og læg dem i et dybt fad. Bland salt, muscovadosukker og hele krydderier, og hæld blandingen over kødet, så det dækker helt. Film fadet, og sæt det i køleskabet.

Mørbraderne skal nu stå i 2-3 dage ved ca. 5°, og de skal vendes hver dag, så de bliver gravet jævnt igennem. Det er vigtigt, at kødet er dækket af lage hele tiden.

Dag 3/4

Tag mørbraderne op, når de føles faste i kødet, men stadig er røde indeni. Sigt lagen fra, og kasser den, men behold krydderierne, og knus dem groft i en morter. Tør mørbraderne let med et stykke køkkenrulle, og rul dem i krydderierne. Læg dem så i køleskabet i 24 timer, denne gang uden at være filmet, så kødet kan tørre en smule på overfladen. 

Dag 5

Server i tynde skiver som en forret med lidt salat eller en rodfrugtmos og en sennepsdressing rørt sammen af lidt olie, eddike, honning og sennep. Gravet lammemørbrad kan holde sig 10-12 dage i køleskab, hvis den er pakket godt ind i film eller i en beholder med låg.

Rugbrødsmad

Til 4 personer.

Sådan gør du

Skræl guleroden og rødbederne (gem rødbedebladene), og skær dem ud i helt tynde skiver – brug et mandolinjern eller en meget skarp kniv. Kom rødderne i en skål, og mariner dem med eddike, olie, honning, salt og friskkværnet peber. Vend det hele lidt rundt, og lad det stå i 5-10 min.

Smør rugbrødet med friskost, og anret tynde skiver af den gravede mørbrad ovenpå. Top til sidst med rodfrugtsalat, hakket estragon og rødbedeblade.

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide