Julesalat

Ingredienser

2 hoveder julesalat

1 mellemstor fennikel

2 appelsiner

1 granatæble

3 spsk olivenolie

2 spsk æblecidereddike

1 spsk ahornsirup eller sukker

friskkværnet peber

– med fennikel, orange og granatæblekerner

En frisk og julet salat med det helt rigtige miks af sødt, syrligt og bittert.

Sådan gør du 

Skær den nederste bitre del af julesalaten og del salaten i blade. De store salatblade skæres over i to på langs. Skær fennikelen i meget tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Skær skrællen med den hvide hinde af appelsinerne og skær dem derefter i tynde skiver. Del granatæblet i to, hold den ene halvdel i håndfladen med frugtkødet nedad over en skål og bank på skallen med en grydeske, så kernerne løsner sig og falder ned i skålen. Anret salaten i bunden af et fad sammen med fennikel, og fordel skiverne af appelsin over. Ryst en dressing af olivenolie, cidereddike og ahornsirup og hæld den over salaten. Kværn frisk peber ud over. Fordel granatæblekernerne ud over og server. 

 

Læs også: Friske forårsruller

Læs også: Rug-fenikkelkiks med ost

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Klatkager

Ingredienser:Antal: 12 stk Sværhedsgrad: Nem Redskaber: Skål, pande og paletkniv Klatkager: 500 g kogt kold risengrød 5 æg 2 spsk sukker 2 tsk vaniljepasta 150

Gæstedrink: Infinity G/T

Ingredienser4 cl Tanqueray London Dry 1 l Infinity Tonic 50 g agurkeskrald 50 g citronskal 100 g sukker 12 tørrede laurbærblade Laurbærblade Saft fra 1-2