Rug-fennikelkiks med ost

Ingredienser

3 ½ dl rugmel

½ dl mel

½ dl havregryn

1 tsk bagepulver

3 spsk sukker

1 tsk salt

1 tsk fennikelfrø

60 g smør i små tern

1 dl mælk

 

Sprøde, let søde og med en dejlig smag af fennikel. Disse kiks er perfekt til ostebordet!

Giver ca. 40 stk.

Sådan gør du

Bland de tørre dele – rugmel, hvedemel, havregryn, bagepulver, fennikelfrø, melis og salt – og smuldr smørret ud i blandingen. Tilsæt mælken og arbejd hurtigt dejen sammen. Rul dejen tyndt ud på et let melet bord, evt mellem to stykker bagepapir, og skær den i små aflange firkanter. Prik dem med en gaffel og bag dem på en smurt plade ved god varme, 225 grader, i ca. 8 min indtil de er sprøde og let gyldne. Lad dem køle af på en bagerist, før du lægger dem i en lufttæt beholder.

Server kiksene som her med en god gedeost og den lækre julemarmelade som også findes her på sitet.

LÆS OGSÅ: Friske forårsruller

LÆS OGSÅ: Squashsalat med mynte og gedeost

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Klatkager

Ingredienser:Antal: 12 stk Sværhedsgrad: Nem Redskaber: Skål, pande og paletkniv Klatkager: 500 g kogt kold risengrød 5 æg 2 spsk sukker 2 tsk vaniljepasta 150

Gæstedrink: Infinity G/T

Ingredienser4 cl Tanqueray London Dry 1 l Infinity Tonic 50 g agurkeskrald 50 g citronskal 100 g sukker 12 tørrede laurbærblade Laurbærblade Saft fra 1-2