3 ½ dl rugmel
½ dl mel
½ dl havregryn
1 tsk bagepulver
3 spsk sukker
1 tsk salt
1 tsk fennikelfrø
60 g smør i små tern
1 dl mælk
Sprøde, let søde og med en dejlig smag af fennikel. Disse kiks er perfekt til ostebordet!
Giver ca. 40 stk.
Sådan gør du
Bland de tørre dele – rugmel, hvedemel, havregryn, bagepulver, fennikelfrø, melis og salt – og smuldr smørret ud i blandingen. Tilsæt mælken og arbejd hurtigt dejen sammen. Rul dejen tyndt ud på et let melet bord, evt mellem to stykker bagepapir, og skær den i små aflange firkanter. Prik dem med en gaffel og bag dem på en smurt plade ved god varme, 225 grader, i ca. 8 min indtil de er sprøde og let gyldne. Lad dem køle af på en bagerist, før du lægger dem i en lufttæt beholder.
Server kiksene som her med en god gedeost og den lækre julemarmelade som også findes her på sitet.
LÆS OGSÅ: Friske forårsruller
LÆS OGSÅ: Squashsalat med mynte og gedeost