2 spsk olivenolie
2 rødløg, i tynde skiver
1 fed hvidløg, revet
75 g pastinak, i små tern eller en anden grøntsagsrest
100 g god chorizo eller en anden rest pålæg eller kød
8 æg, str m
1 håndfuld bredbladet persille
Salt og peber
1/2 bdt purløg
En tortilla er en form for omelet, der ofte bliver lavet med kartofler. I min low carbversion er kartoflerne dog skiftet ud med pastinak, men du kan bruge de fleste grøntsager og rodfrugter.
Til 4 personer.
Sådan gør du
Varm olie godt op i en stor pande, og svits løg, hvidløg og pastinak i 4-5 minutter. Skær chorizoen ud i små tern, og lad det svitse med i 3-4 minutter. Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen. Rør persille, salt og peber sammen med æggene, og hæld det over løgblandingen på panden. Lad tortillaen stege ved medium varme i ca. 6 minutter, og bag den derefter færdig i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter, eller indtil æggemassen har sat sig (tjek først, om din pande kan tåle at komme i ovnen). Pynt med purløg inden servering, og servér gerne friske tomater til din tortilla.
Tip: En tortilla er supernem at lave, fungerer godt som madpakke og er ideel, hvis du har kød- og grøntsagsrester, som du gerne vil have brugt.