5 store æg
4 spsk mayonnaise
2 spsk skyr
½ tsk Dijon sennep
½ tsk salt
1 knivspids sukker
1 stor tsk mild eller medium karry
2-3 spsk karse
5 cornichoner i små tern
1 stængel blegselleri i små tern
1 syrligt sprødt æble i små tern
Jeg elsker æggekage og denne variant med den sprøde selleri og det syrlig-søde æble er helt perfekt. Til mit eget hjemmebagte rugbrød – så behøver jeg ikke mere!
Sådan gør du
Kog æggene helt hårdkogte, ca 12 minutter, og lad dem køle af før de skrælles og skæres i tern. Rør en creme af mayonnaise, skyr, sennep, salt, sukker og karry, smag til med evt lidt mere sukker og sennep. Vend æggene, selleritern, æbletern og cornichontern i cremen og lad den stå og trække i en halv times tid, så karrysmagen får lov at sætte sig. æggesalaten kan fint holde sig på køl en lille uge. Server evt med lidt nye asparges i bidder, mums!