Æg’stra skønne æg

Påsken er en tid for æg og her får I to af mine enkle yndlings- æggeopskrifter. I denne tid hvor stenalderkost og LCHF er over os, sværger mange til æg, og rent faktisk siges det at æggesalget er bugnet over de sidste år – af selvsamme årsag. Men før æg var så at sige, ”korrekt” spise, var det jo blot midlet til nem, mættende og god aftensmad, ikke mindst hvis man var så heldig at have høns selv.

Æggekagen er en klassiker og kan varieres i det uendelig, netop derfor er det en fantastisk ret til at få bugt med hvad man end måtte ligge inde med af grøntsags- og/eller krydderurterester. Det meste går an, og den sprøde bacon – tja, nok er den god, men man behøver den altså ikke. Æggesalat husker jeg fra frokostbordene i weekenden i min barndom, og som med mandre andre af den slags minder, smager det af nostalgi i min mund. Og det er godt! Jeg synes æblet og selleriet med sin syrlighed og sprødhed danner perfekt modvægt til den lidt fede mayonnaisecreme. Uhm…

Æggekage med grønt & gedeost

Æggesalat med æble & selleri

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og