Grøn salat med mormor-dressing

Ingredienser

2 hoveder romainesalat, kasser de yderste blade

friskbælgede ærter, ca 400 g med bælge

2-3 stængler friske forårsløg

Mormordressing:

1 ½ dl piskefløde

saften fra ½ citron

2 spsk sukker, honning eller ahornsirup, eller efter smag

En enkel grøn salat går man sjældent galt i byen med. Jeg har en svaghed for gammeldags mormordressing, hvor man blander piskefløde med citronsaft og sukker, som jeg synes passer perfekt til sommerens dejlige sprøde salater. Her er brugt intet andet end knasende sprød romainesalat, købt i den lokale gårdbutik. Når romaine er god og frisk, så smager den sødt og frisk som ærtebælge og behøver nærmest ikke andet end fornævnte dressing for at udgøre en vidunderlig sommersalat.

Sådan gør du

Skyl salatbladene grundigt og bælg ærterne. Skær forårsløget i helt tynde skiver. Vend salaten sammen. Bland piskefløden med sukker og citronsaft, smag den til. Fløden tykner i mødet med citronen, så konsistensen kommer helt afr sig selv. Hæld over salaten og server med det samme.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Dette indlæg har 2 kommentarer

  1. Emilie

    Hvor mange personer er den salat til?

    1. Mette Thomsen

      4-6 personer som tilbehør – alt afhængig af appetit 😉

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide