2 hoveder romainesalat, kasser de yderste blade
friskbælgede ærter, ca 400 g med bælge
2-3 stængler friske forårsløg
Mormordressing:
1 ½ dl piskefløde
saften fra ½ citron
2 spsk sukker, honning eller ahornsirup, eller efter smag
En enkel grøn salat går man sjældent galt i byen med. Jeg har en svaghed for gammeldags mormordressing, hvor man blander piskefløde med citronsaft og sukker, som jeg synes passer perfekt til sommerens dejlige sprøde salater. Her er brugt intet andet end knasende sprød romainesalat, købt i den lokale gårdbutik. Når romaine er god og frisk, så smager den sødt og frisk som ærtebælge og behøver nærmest ikke andet end fornævnte dressing for at udgøre en vidunderlig sommersalat.
Sådan gør du
Skyl salatbladene grundigt og bælg ærterne. Skær forårsløget i helt tynde skiver. Vend salaten sammen. Bland piskefløden med sukker og citronsaft, smag den til. Fløden tykner i mødet med citronen, så konsistensen kommer helt afr sig selv. Hæld over salaten og server med det samme.
Dette indlæg har 2 kommentarer
Hvor mange personer er den salat til?
4-6 personer som tilbehør – alt afhængig af appetit 😉