3 bundter friske rødbeder, alternativt 2 poser
2 bakker flotte hindbær, helst danske
Et lille bundt frisk oregano eller merian, kan sagtens erstattes af en anden krydderurt
1 glas kapers, gerne de lidt store
Vinaigrette
2 spsk sennep
2 spsk honning
3 spsk hvidvinseddike
Olivenolie
Salt og peber
Evt. 1 scalotteløg, finthakket
De syrlige hindbær passer smukt sammen med den lidt søde og milde rødbedesmag, og toppet med en afstemt vinaigrette som er lige dele syrlig, sødmefuld, sennepsstærk og let salt fra kapersne, er det en rigtig dejlig og nem salat. Hvis du kan få fat i nogle spæde og helt friske rødbeder, er det langt at foretrække fremfor dem man kan købe i poser i supermarkedet, som ofte er ret store, og lidt mere trægede i konsistensen.
Sådan gør du
Skyl rødbederne grundigt og kog dem i letsaltet vand til de er møre. Det varierer alt efter størrelsen. Læg bederne i koldt vand og gnid skrællen af. Rør vinagretten ved at at blande eddike, honning og sennep, og tilsæt så olien en smule ad gangen indtil konsistensen er som tynd mayonaisse. Vend de finthakkede scalotteløg i. Smag til så der er en balance mellem sødt, surt og salt. Skær bederne i kvarte og vend dem og kapers med vinaigretten. Tilføj bærrene og vend dem ganske forsigtigt rundt. Drys med frisk oregano og server.