Tomatsalat med hestebønner & feta

Ingredienser

1 kg hestebønner med bælg

Ca. 1 kg små smagfulde tomater

300 g god gede- eller fårefeta

1 lille bundt frisk oregano, kan skiftes ud med persille, basilikum eller eks mynte

1 bundt forårsløg

Olivenolie af god kvalitet

Friskkværnet peber

Saften af en halv citron

Flagesalt

Hestebønner er ikke særlig anvendt herhjemme, hvilket er en skam, eftersom de har en dejlig mild smag, og er gode og giver ekstra næring både dampede i en kold salat eller for eksempel i en varm grøntsagssuppe eller gryderet. Her er de serveret i en super lækker, enkel og sund tomatsalat med blød feta, frisk merian og oregano, små smagfulde tomater og masser af friske forårsløg. Mums!

Sådan gør du

Udbælg hestebønnerne. Hvis de er helt spæde, behøves det ikke, men er bælgene store, bliver de kedelige og trægede at tygge i. Bring en gryde med rigeligt saltet vand i kog og kog bønnerne et par minutter, til de er helt stedsegrønne og stadig har let bid. Smag dig frem. Hæld dem over med koldt vand og lad dem dryppe af i en sigte. Skær tomaterne i halve og læg dem på et stort fad. Fordel hestebønnerne over og vend de friske krydderurter i. Dryp med olie, citronsaft og drys med salt og friskværnet peber. Fordel fetaen ud over og drys med masser af forårsløg. Server!

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være