1 kg hestebønner med bælg
Ca. 1 kg små smagfulde tomater
300 g god gede- eller fårefeta
1 lille bundt frisk oregano, kan skiftes ud med persille, basilikum eller eks mynte
1 bundt forårsløg
Olivenolie af god kvalitet
Friskkværnet peber
Saften af en halv citron
Flagesalt
Hestebønner er ikke særlig anvendt herhjemme, hvilket er en skam, eftersom de har en dejlig mild smag, og er gode og giver ekstra næring både dampede i en kold salat eller for eksempel i en varm grøntsagssuppe eller gryderet. Her er de serveret i en super lækker, enkel og sund tomatsalat med blød feta, frisk merian og oregano, små smagfulde tomater og masser af friske forårsløg. Mums!
Sådan gør du
Udbælg hestebønnerne. Hvis de er helt spæde, behøves det ikke, men er bælgene store, bliver de kedelige og trægede at tygge i. Bring en gryde med rigeligt saltet vand i kog og kog bønnerne et par minutter, til de er helt stedsegrønne og stadig har let bid. Smag dig frem. Hæld dem over med koldt vand og lad dem dryppe af i en sigte. Skær tomaterne i halve og læg dem på et stort fad. Fordel hestebønnerne over og vend de friske krydderurter i. Dryp med olie, citronsaft og drys med salt og friskværnet peber. Fordel fetaen ud over og drys med masser af forårsløg. Server!