Food&Health

Bruschetta med frisk ged, gulerod & radise

Bruschetta med frisk ged
Ingredienser

4 skiver grillet surdejsbrød

2 mellemstore gulerødder

½ tsk fint salt

2-3 spsk æblecidereddike

1 tsk honning

3 spsk olivenolie

1 tsk frisk timian

1 bundt radiser

2 spsk smør

1 fed hvidløg

1 økologisk eller usprøjtet citron

Tørrede chiliflager

Salt

Evt nogle spiselige blomster

Til fire personer.

Sådan gør du

Start med at råmarinere gulerødderne. Brug en kartoffelskræller til at skære tynde skræller på langs af rødderne. Drys med en smule salt og lad dem stå og lyn-fermentere i et kvarters tid. Saltet trækker saften ud af gulerødderne, så de bliver lidt  blødere i konsistensen. Tilsæt derefter eddike, olie og honning og timian og lad dem stå yderligere i et 5 minutter. Imens skæres radisserne i halve, lad det grønne sidde på hvis du har lyst, og smørret smeltes på en pande. Skær hvidløgsfedet i tynde skiver og svits i smørret. Tilsæt radisserne og lad dem stege gyldne på hver side. Har du en julienneskræller skæres tynde strimler af citronskallen, hvis ikke, så skærer du så tyndt du kan med en almindelige lille grøntsagskniv, og strimler dem bagefter. Smør et godt lag gedeost på brødene. Fordel de råmarinerede gulerødder over og læg en radise eller to ved. Top med citronskal, tørrede chiliflager og et drys friskkværnet peber. Server!

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *