Lige nu er grønkål en af de afgrøder som man kan få både billigt og lokalt. Sæsonen for denne herlige og smukke mørkegrønne og krusedes kåltype starter nu og varer helt hen over vinteren, så det er simpelthen om at få den brugt. Det er en af de få vintergrøntsager vi har herhjemme, (i hvert fald set i forhold til den bugnende mængde vi har både forår, sommer og ikke mindst høst), den tåler helt ned til 20 minusgrader og bliver faktisk både mildere og rundere i smagen når temperaturen har været under frysepunktet. Den er fantastisk alsidig og kan bruges på alverdens måder i køkkenet, f.eks. rå i salater, bagt som chips, i supper og gryderetter, i vegetarpostejer, dampet med lidt smør og hvidløg, i smoothies, – det er faktisk kun din fantasi der sætter grænser. I bonus er den ernæringsmæssigt en bombe af vitaminer, mineraler og kostfibre og jern, så din krop vil elske dig for den. Her er to nemme og dejlige opskrifter, hhv. en salat med bagte blommer, æbler og grønkål og bagte grønkålschips. Sidstnævnte var ret hypede for et par år siden herhjemme, hvor jeg ikke fik prøvet det, så nu synes jeg tiden var til det.
Grønkålssalat med bagte blommer & ged