Grønkål – kulinarisk superman eller kvinde

Lige nu er grønkål en af de afgrøder som man kan få både billigt og lokalt. Sæsonen for denne herlige og smukke mørkegrønne og krusedes kåltype starter nu og varer helt hen over vinteren, så det er simpelthen om at få den brugt. Det er en af de få vintergrøntsager vi har herhjemme, (i hvert fald set i forhold til den bugnende mængde vi har både forår, sommer og ikke mindst høst), den tåler helt ned til 20 minusgrader og bliver faktisk både mildere og rundere i smagen når temperaturen har været under frysepunktet. Den er fantastisk alsidig og kan bruges på alverdens måder i køkkenet, f.eks. rå i salater, bagt som chips, i supper og gryderetter, i vegetarpostejer, dampet med lidt smør og hvidløg, i smoothies, – det er faktisk kun din fantasi der sætter grænser. I bonus er den ernæringsmæssigt en bombe af vitaminer, mineraler og kostfibre og jern, så din krop vil elske dig for den. Her er to nemme og dejlige opskrifter, hhv. en salat med bagte blommer, æbler og grønkål og bagte grønkålschips. Sidstnævnte var ret hypede for et par år siden herhjemme, hvor jeg ikke fik prøvet det, så nu synes jeg tiden var til det.

Grønkålschips

Grønkålssalat med bagte blommer & ged

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive