Food&Health

Grønkålschips

Grønkålschips
Ingredienser

1 pose grønkål, der plejer at være omtrent 300 g i de poser jeg køber i Irma

ca 2 spsk olivenolie

½  tsk fint havsalt

Du kan ydermere krydre med chiliflager, spidskommen, hvidløgspulver eller anden du føler for

Disse smukke grønne crunchy chips er faktisk supergode, hvis man er lidt sulten efter en salt snack og trænger til noget at gumle på. Og selvfølgelig, let’s face it, det er jo ikke en kartoffelchips, og måske ungerne vil blive lidt lange i fjæset hvis der er grønkålschips i chipsskålen en fredag aften, men hvis man holder op med at sammenligne og tager det for hvad det er, så kan man virkelig værdsætte den der lidt skarpe, krydrede salte smag, som på en måde kan minde lidt om tang. Jeg er personligt blevet glad for dem, og så tiltaler nemheden mig ustyrligt. Tre ingredienser og en ovn. That’s it.

Sådan gør du

Skær den grove stilk fra kålen af og vend med olivenolien og salt. Bred kålen ud på en bageplade med bagepapir under og bag chipsene i 40-50 minutter ved 120˚. Tiden i ovnen kan variere fra ovn til ovn, så kig til dem en gang imellem. De skal være helt sprøde. Spis chipsene næsten direkte fra ovnen når de har fået lov til at køle af, eller opbevar dem i en beholder med et stykke køkkenrulle imellem hvert lag. Grønkålschips er skrøbelige, så de skal ligge i noget fast, ellers bliver de til pulver.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *