6-7 blommer, gerne danske, de er i sæson netop nu
2 spsk god balsamico eddike
300 g grønkål, skyllet og stokke skåret fra
100 g tørrede dadler uden sten
100 g gedeost, eks. gedeosterulle i tynde skiver
2 syrlige æbler
50 g valnødder
Dressing
4 spsk olivenolie
2 spsk æblecider eddike
1 spsk honning
Lidt havsalt
En dejlig efterårssalat med masser af næring og smag. De bagte blommer smager vidunderligt her i samspil med gedeosten, grønkål og æble.
Sådan gør du
Skær blommerne i halve og fjern stenen. Hvis de er store, blommerne altså, så del dem i kvarte. Læg dem på en bageplade med bagepapir og dryp med balsamico. Bag blommerne ved 120˚ i ca. 45 minutter til de er møre, men ikke helt splattede. Du kan komme omkring det hurtigere ved at bage ved højere temperatur, men så bliver blommerne blødere og har tendens til at smatte sammen. Jo større blommerne er, jo mere væde har de som regel. Lad blommerne køle af på bagepladen. Hak grønkålen fint og hak dadlerne groft og vend begge dele sammen. Skær æblerne i tynde både. Rist valnødderne et par minutter på en pande og hak dem ligeledes groft. Vend alle delene til salaten forsigtigt sammen så hverken blommer eller gedeost smuldrer for meget, bland dressingen sammen og hæld den over og server!