Salat med grønkål, quinoa, rødbede & æble

Ingredienser

500 g rødbeder

2 spsk. balsamico eddike

lidt olivenolie

1/4 tsk. salt

1 1/2 dl quinoa, enten rød, hvid eller sort 

300 g grønkål

100 g blød gedeost

2 sprøde æbler i tynde skiver, gerne Braeburn, som er supersprøde, med både syrlighed og sødme 

50 g hele valnødder 


Dressing

1dl god olivenolie 

3-4 spsk æblecider eddike

1/2 tsk. Dijon sennep

havsalt

En skøn og mættende salat, som smager skønt. Det syrlige og sprøde æble giver prikken over i’et og passer smukt til den pebrede grønkål og de milde bagte rødbeder.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader. Skrub rødbederne fri for jordrester og snavs, pak dem ind i et stykke bagepapir, og derefter ind i sølvpapir, så bederne er helt dækket til. Læg sølvpapirs-pakken med rødbeder på en bradepande og læg den i ovnen. Bag bederne i 45-60 minutter, indtil de er møre, men stadig har lidt bid. Lad dem køle af, før de kan gnubbes fri for deres skræl. Imens rødbederne er i ovnen koges quinoaen efter anvisninger på pakken. Lad den kogte quinoa stå og køle ned uden låg på. Fjern stokkene fra grønkålen og skyl den fri for evt. jord og dup den tør med et viskestykke. Brug nu hænderne til at massere/trykke kålen sammen i et par minutter, det gør den mør i konsistensen. Skær rødbederne i skiver og vend dem med balsamico, et skvæt olivenolie og lidt salt. Vend grønkål med quinoa, rødbeder, og det ene æble. Fordel salaten på et fad. Top med gedeost, valnødder og det sidste æble, ryst dressingen sammen og dryp den over salaten.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være