[single_post_category_name]

Til brødet: Hjemmerørt hvidløgsfriskost med yoghurt & ramsløg

Denne her flødeost er så lækker, så cremet og frisk! Jeg er helt vild med den, og helt vild med tanken om, at man kan lave noget selv, så nemt, som ellers altid er noget finder i ostemontren i supermarkedet. Det er jo genialt. I al sin enkelhed er det blot drænet fuldfed yoghurt rørt op med helt finthakket ramsløg, salt og friskkværnet peber. Så hvidløgsost er det faktisk ikke, men det smager alligevel derhenad. Ramsløg har hvidløgets karakteristiske kraftige smag og duft, bare i en mild og blid, måske lidt mere urtet udgave. Sammen med yoghurtens syrlige strejf, er denne ost simpelthen så frisk og lækker. Den er fantastisk under en avocado-, tomat- eller agurkemad, eller rørt op med lidt cremefraiche og vendt med nye kartofler, eller som her på bruschetta med finthakket asparges, radiser, toppet med brøndkarse, et dryp olivenolie og masser af friskkværnet peber. MUMS, jeg siger jer, det smager godt. For mig er det en perfekt forårs-forret, super enkel, super nem, og med fokus på de fine spæde danske grøntsager og urter, som kommer frem netop nu. Server på grillet godt surdejsbrød, med store huller og et saftigt sejt bid. Så bliver du glad. Det lover jeg. Og det samme gør dem du serverer det for.

NB: Husk at sætte yoghurten til dræning mindst 2, gerne 4 dage før den skal bruges, så den får den helt rigtige tykke og super cremede konsistens.

 

Sådan gør du

Sæt en si over en skål og læg et stykke klæde, ostelærred, en stofble eller lignende over sien. Hæld yoghurten i klædet, luk det let til og sæt på køl i et par dage. Hæld væden fra rør den drænede yoghurt med de finthakkede ramsløg, salt og peber. Smag dig frem om den er salt nok, men lad den stå en ti minutters tid, så smagen får lov at udvikle sig, før du evt. salter den yderligere. Server friskosten som her på grillede skiver surdejsbrød, der toppes med finthakkede radiser, asparges og brøndkarse. Dryp med lidt olivenolie, giv et ekstra drys peber og server!

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide