1 kogt hummer
150 g grønne bønner
50 g rødbedespirer
1 bundt grønne asparges
Dressing
2 spsk. sesamolie
Saft og skal fra 1 lime
Havsalt og friskkværnet peber
Avokadomos
2 avokadoer
1 spsk. wasabi
5 spsk. sojasovs
Drys
1 spsk. sort sesam
Denne ret kan du også tilberede med jomfruhummere eller store tigerrejer.
Tid: 20 minutter
Personer: 4
Sådan gør du
Del hummeren midt igennem, og fjern tarmstrengen, pil kødet fra skallen. Skær i mindre stykker.
Nip bønnerne, og kog dem i 2 minutter i spilkogende saltet vand. Afkøl i koldt vand, dup dem tørre. Skær i skrå skiver på 2 cm.
Knæk den grenede ende af aspargesene, og skær dem i tynde skrå skiver, brug gerne et mandolinjern. Vend sammen med bønner og rødbedespirer. Dryp sesamolie, limesaft og skal over salaten. Vend hummerkødet i salaten.
Del avokadoerne i halve, fjern stenen, og tag kødet ud med en ske, blend det med wasabi og sojasovs. Anret og drys med sesamfrø.
BEAUTY FOOD-FAKTA: Hummeren er særligt rig på jod, der øger kroppens cellestofskifte, samt mineralerne selen, zink og B12-vitamin, der styrker og bedrer uren hud indefra.